Οι αισιόδοξες γυναίκες εμφανίζουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και θανάτου, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Η μελέτη αντικατοπτρίζει τα αποτελέσματα παλαιότερης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από ερευνητική ομάδα της Δανίας, η οποία έδειχνε ότι η αισιοδοξία μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων στους άντρες.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 100.000 γυναίκες και δημοσιεύεται το περιοδικό ‘Circulation’, αποκάλυψε ότι οι απαισιόδοξες εμφανίζουν υψηλότερη αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη.
Ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη αυτούς τους παράγοντες κινδύνου η τάση από μόνη της άλλαζε τον κίνδυνο.

Οι αισιόδοξες γυναίκες είχαν 9% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια και 14% να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία μετά από περισσότερα από 8 χρόνια παρακολούθησης. Οι κυνικές γυναίκες εμφάνιζαν εχθρικές σκέψεις για τους άλλους, γενικά ήταν καχύποπτες και εμφάνιζαν 16% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Μια εξήγηση είναι ότι οι αισιόδοξοι αντιμετωπίζουν γενικά καλύτερα τις δύσκολες καταστάσεις και μπορεί ενδεχομένως να φροντίσουν καλύτερα τον εαυτό τους όταν αρρωστήσουν.

Στην έρευνα, οι αισιόδοξες γυναίκες ασκούνταν περισσότερο και ήταν πιο αδύνατες σε σχέση με τις απαισιόδοξες.

Η επικεφαλής της έρευνας, Dr Hilary Tindle, του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ δήλωσε πως η πλειοψηφία των ενδείξεων υποδεικνύει ότι οι διαρκής υψηλού επιπέδου αρνητικότητα είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Πηγές:
‘Circulation’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του ανανά στην υγεία
Απαραίτητη η υλοποίηση μελετών που θα διερευνήσουν τα κίνητρα για την κάλυψη κενών θέσεων υγειονομικών δομών της χώρας
Διαγραφή Πολάκη για φραστική επίθεση σε συνεργάτιδα του 'Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή - Δάκρυσε η Αθηνά Λινού