Διάκριση στην κατηγορία Bronze στο πλαίσιο του 3ου CR Index απέσπασε η Novartis Hellas, την περασμένη Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης.

Μέσω του CR Index, του πρώτου Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες-αξιολογητές επιθεώρησαν με βάση τα διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις των Επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης και την επίδρασή τους στην Κοινωνία,το Περιβάλλον, την Αγορά και στους Εργαζόμενους.

Με βάση τα αποτελέσματα βραβεύθηκαν 17 εταιρείες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, παρουσία Υπουργών και πολιτικών εκπροσώπων.

Σύμφωνα με το δείκτη, απονεμήθηκαν βραβεία τα οποία στηρίχτηκαν σε τρία επίπεδα διάκρισης των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων ενός οργανισμού: Gold, Silver και Bronze.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Arnout Ploos Van Amstel, Πρόεδρος της Novartis Hellas. Σε δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων: ‘Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η αναγνώριση των προσπαθειών και των δράσεων της εταιρείας προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης, ιδιαίτερα όταν αυτή προέρχεται από έναν οργανισμό, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για την αναγνώριση των επιδόσεων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με βάση τα διεθνή κριτήρια.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που καταφέραμε να διακριθούμε με την πρώτη μας προσπάθεια συμμετοχής στον πολύ απαιτητικό αυτό Δείκτη. H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μία από τις κύριες προτεραιότητες της Novartis, καθώς εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και την Ελλάδα μέσα από ενέργειες που βασίζονται στους άξονες της μέριμνας για τους ασθενείς, της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, της επιχειρηματικής δεοντολογίας, του ανθρώπινου δυναμικού της και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με όλες μας τις δυνάμεις προσφέρουμε στον τομέα που καθημερινά υπηρετούμε μέσα από δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τους την προαγωγή της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών’.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Τσέκος, Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Νικολόπουλος, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Αναλυτής, Πρόεδρος του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Γρηγόρης Αντωνιάδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος και Στέργιος Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος Real Media A.Ε., ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο Γιάννης Μανιάτης, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;