Η MSD, (γνωστή ως Merck (NYSE: MRK) στην Αμερική και τον Καναδά), ανακοίνωσε χθες στο πλαίσιο εκδήλωσης των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο ‘Every Woman Every Child’ το νέο πρόγραμμα για τη μείωση της μητρικής θνησιμότητας ‘MSD for Mothers’.
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια μακρόχρονη προσπάθεια με διεθνείς συνεργάτες υγείας για τη δημιουργία ενός κόσμου όπου καμία γυναίκα δεν θα φοβάται ότι μπορεί να πεθάνει από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ή κατά τη διάρκεια της γέννας (www.merckformothers.com).
Η MSD δεσμεύτηκε στην 10ετή υποστήριξη του προγράμματος με 500 εκατομμύρια δολάρια. Η επένδυση αυτή αφορά στην παροχή από πλευράς MSD της επιστημονικής και επιχειρησιακής εξειδίκευσης ώστε να καταστήσει εφικτές τις υπάρχουσες λύσεις, την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την ανάπτυξη των γνώσεων γύρω από το θέμα της μητρικής θνησιμότητας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Ban Ki-moon δήλωσε : ‘Οι εταιρίες συχνά αντιμετωπίζονται με καχυποψία όταν εισέρχονται στο βασίλειο της διεθνούς ανάπτυξης, αλλά παίζουν ένα κεντρικό ρόλο στο να βελτιώνουν τις ζωές γυναικών και παιδιών.
Το πρόγραμμα Every Woman Every Child , έχει δείξει τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω στενής συνεργασίας των Ηνωμένων Εθνών, των κυβερνήσεων και του ιδιωτικού τομέα. Μια σημαντική συμφωνία επετεύχθη τον τελευταίο χρόνο, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη πρόοδος αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να σώσουμε 16 εκατομμύρια ζωές μέχρι το 2015.
Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος βλέποντας ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές περιόδους που διανύουμε, αρκετές κυβερνήσεις, εταιρίες και ηγέτες της κοινωνίας, συμβάλλουν στο πρόγραμμα Every Woman Every Child. Αυτές είναι έξυπνες αποφάσεις από ηγέτες με όραμα οι οποίοι αναγνωρίζουν την αξία της επένδυσης στην υγεία των γυναικών και των παιδιών.
‘Η απόφασή μας να συμμετέχουμε στον αγώνα για να σώσουμε γυναίκες που ρισκάρουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της γέννας, έγινε μέρος της αποστολής της MSD΄, δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της MSD κ. Frazier. Το πρόγραμμα ‘MSD for Mothers’ θα μας βοηθήσει να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των περισσότερων ανθρώπων σε αρκετές χώρες του κόσμου και μέσω αυτού θα μάθουμε και εμείς πολλά.
Δεσμευτήκαμε στην υποστήριξη του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και πιστεύουμε ότι βοηθώντας στην αντιμετώπιση μιας από τις παλαιότερες και αρκετά αντιμετωπίσιμες ανθρώπινες τραγωδίες, θα δημιουργήσουμε ένα σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.
Μητρική θνησιμότητα
Την επόμενη δεκαετία υπολογίζεται ότι περίπου 3 εκατομμύρια γυναικών μπορεί να πεθάνουν από επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννας. Οι περισσότεροι από τους μισούς θανάτους προκύπτουν είτε από υπερβολική αιμορραγία είτε από επιπλοκές λόγω της υψηλής πίεσης αίματος, όπως επίσης λόγω έλλειψης πρόσβασης στον οικογενειακό προγραμματισμό.
Οι περισσότεροι θάνατοι που σχετίζονται με τη μητρική θνησιμότητα μπορούν να αποφευχθούν. Αν και το βάρος πέφτει περισσότερο στον αναπτυσσόμενο κόσμο, συγκεκριμένες κοινότητες των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων αναπτυγμένων εθνών υποφέρουν από σημαντικό και αυξανόμενο ρυθμό μητρικής θνησιμότητας.
Πρόγραμμα ‘MSD for Mothers’
Το πρόγραμμα ‘MSD for Mothers’ θα επικεντρωθεί στις δυο κύριες αιτίες μητρικής θνησιμότητας (υπερβολική και μη ελεγχόμενη αιμορραγία μετά τη γέννα, γνωστή και ως αιμορραγία μετά τον τοκετό και στην απειλητική για τη ζωή υψηλή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γνωστή ως προεκλαμψία) καθώς και στον οικογενειακό προγραμματισμό, ο οποίος είναι γνωστό ότι παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη μείωση της μητρικής θνησιμότητας.
Αυτή η πρωτοβουλία θα καθοδηγείται από τις εργασίες τόσο μιας εσωτερικής επιτροπής διεύθυνσης όσο και από μια εξωτερική συμβουλευτική επιτροπή. Η MSD θα είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα και τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας και μέσω της συνεργασίας με ένα ανεξάρτητο οργανισμό θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί τις προσπάθειες.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Χρίστος Λιάπης υπογράφει το βιβλίο του ''Λαβωμένος Ίαμβος''
Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας
Goody's-Everest: Επέκταση στο εξωτερικό με 9 νέα σημεία έως το τέλος του 2024