Σε κίνδυνο φαίνεται ότι μπαίνει η υγεία παιδιών, τα οποία πάσχουν από καρκίνο και οι γονείς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να καταφύγουν σε ιδιωτική μονάδα για ακτινοθεραπεία.
Το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” υπολειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο:
Η μία ακτινολόγος γιατρός παραιτήθηκε και δουλεύει πλέον στον ιδιωτικό τομέα και η δεύτερη λείπει με άδεια ανατροφής.
Πανάκριβα μηχανήματα χρησιμοποιούνται ελάχιστα, την ίδια ώρα που αντίστοιχα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρουν – χωρίς διακοπή – τις υπηρεσίες τους.
Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού, κάνοντας λόγο για “δυνητικούς φονιάδες παιδιών”.
Καταγγελία
Αποκαλυπτική είναι η καταγγελία γονέα ενός παιδιού, το οποίο πάσχει από λευχαιμία, αλλά ευτυχώς είναι ασφαλισμένο σε ιδιωτική εταιρεία, που καλύπτει το κόστος της θεραπείας στον ιδιωτικό τομέα:
“'Έχουμε ένα παιδάκι με λευχαιμία που κάνει θεραπεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Ευτυχώς που έχουμε ιδιωτική ασφάλεια. Είμαστε απλά τυχεροί…
Με μεγάλη μου λύπη έχω διαπιστώσει δύο περιπτώσεις που ήρθαν, αναφέροντας τη διάλυση του παιδο - ογκολογικού του “Αγλαΐα Κυριακού”.
Είναι πολύ κρίμα, διότι γνωρίζω ότι – παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν ανέκαθεν – γινόταν άριστη δουλειά από εξαιρετικούς επιστήμονες.
Επιστήμονες που η διαχείριση της δημόσιας Υγείας τους ανάγκασε σε βίαιη έξοδο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη θεραπεία των μικρών ασθενών, οικογενειών που ίσως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν (λογικά τέτοια εποχή) στο κόστος της ιδιωτικής περίθαλψης εδώ ή έξω…
Και δυνητικοί φονιάδες παιδιών λοιπόν εξ αμελείας”...
Υπουργείο
Οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Ιατρείου ρωτούν το υπουργείο Υγείας τι προτίθεται να κάνει, προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά και άμεσα το ακτινοθεραπευτικό τμήμα:
“Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα, αθώα μικρά παιδιά για να δραστηριοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι;”, αναρωτιούνται.
Δ.Κ.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας
ECDC: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων συγκυτιακού ιού - Ποιους απειλεί ο RSV
Διοικητές νοσοκομείων: Παράδοξα και αντιφάσεις ενός διαγωνισμού