Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τον μεγαλύτερο παράγοντα θνησιμότητας παγκοσμίως. Προκαλούν 4 εκατομμύρια θανάτους ετησίως στην Ευρώπη και ευθύνονται για το 48% του συνολικού αριθμού θανάτων. Το 2002 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως στις ανεπτυγμένες χώρες το 50% των καρδιαγγειακών παθήσεων οφείλεται στις αυξημένες τιμές συστολικής πίεσης.

Πέρα όμως από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές και το κοινωνικό κόστος είναι τρομακτικά υψηλό. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003 το 'κόστος υπέρτασης' ανήλθε σε 37 δισ. δολάρια και η απώλεια εισοδήματος των ασθενών έφθασε τα 13 δισ.

δολάρια λόγω της ασθένειας.

Η υπέρταση είναι μια νόσος που δυστυχώς δεν εκδηλώνει συμπτώματα και δεν προειδοποιεί. Κατά συνέπεια, περίπου το 50% του πληθυσμού πάσχει και δεν το γνωρίζει. Στις περιπτώσεις αυτές οι ασθενείς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν σωστά τη νόσο τους, αφού βρίσκονται χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Οι κίνδυνοι σε αυτή την περίπτωση είναι πολλοί και ιδιαίτερα αυξημένοι στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Το πρόβλημα απαιτεί περισσότερη και βαθύτερη γνώση, εγρήγορση και παράλληλα ενεργό δράση των φορέων που ασχολούνται με αυτό. Ο Όμιλος INTERAMERICAN είναι από τους φορείς που ενδιαφέρoνται έμπρακτα για τα προβλήματα υγείας και συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στην αντιμετώπιση αυτών των χρονίων παθήσεων, ρίχνοντας το βάρος στην πρόληψη, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 'Πράξεις Ζωής'.

Γι’ αυτό οργανώνει ένα ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης του κοινού για την Αρτηριακή Υπέρταση, με ελεύθερη είσοδο και με προγραμματισμένο ιατρικό έλεγχο υπέρτασης για τους συμμετέχοντες.
Η ενημέρωση θα γίνει από εξειδικευμένους ιατρούς και με τη σημαντική υποστήριξη της εταιρείας AstraZeneca, η οποία με τα φάρμακά της έχει συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της νόσου.

Η εκδήλωση για την υπέρταση θα πραγματοποιηθεί στο Medifirst, πολυιατρείο του Ομίλου INTERAMERICAN, Βουλιαγμένης και Αλίμου (Μαραθωνομάχων 1) Αργυρούπολη, την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 19.00.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD