Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010, 16:45

Η Ελλάδα οφείλει να προστατεύει τα άτομα με αναπηρία, απάντησε ο Επίτροπος Σπίντλα

Η Ελλάδα οφείλει να προστατεύει τα άτομα με αναπηρία και να τους εξασφαλίζει την πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα επαγγελματικού προσανατολισμού, απάντησε ο Επίτροπος Σπίντλα στον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010, 13:20

Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και μεθοδεύσεις των φαρμακευτικών εταιρειών με σκοπό την υπερτιμολόγηση των προϊόντων

Το θέμα των ατροφαρμακευτικών δαπανών και μεθοδεύσεων των φαρμακευτικών εταιρειών με σκοπό την υπερτιμολόγηση των προϊόντων θίγει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010, 15:15

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Τα νοσοκομεία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας με αποτέλεσμα να παρέχονται πλημμελείς υπηρεσίες και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010, 12:42

Χωρίς παθολόγο του ΙΚΑ ο Δήμος Επανομής, όπως και πολλά υποκαταστήματα στη χώρα

Χωρίς παθολόγο για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ παραμένει ο Δήμος Επανομής εδώ και δύο μήνες, λόγω συνταξιοδότησης του ιατρού που υπηρετούσε εκεί, αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010, 17:37

Aπάντηση της υπουργού Yγείας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Aπάντηση της υπουργού Yγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου σε ερώτηση του βουλευτή Φραγκίσκου Παρασύρη για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και την επαναλειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010, 17:19

Απάντηση για Κιλκίς στη Βουλή

‘Η διαγραφή του προστίμου των 5,5 δις χρηματιστηριακής εταιρείας από την κυβέρνηση της Ν.Δ αντιστοιχεί με το χρέος των 6,2 δις ευρώ στα νοσοκομεία που καλούμαστε εμείς τώρα να αποπληρώσουμε’ υπογράμμισε το πρωί στη Βουλή η Υπουργός υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010, 13:14

Καθορισμός των όρων και της διαδικασίας χορήγησης έγκρισης κυκλοφορίας προϊόντων καπνού

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάριος Σαλμάς κατέθεσε από κοινού με τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών σχετικά με τον καθορισμό των όρων χορήγησης έγκρισης κυκλοφορίας προϊόντων καπνού και τη μη εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει την κυκλοφορία ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010, 12:31

'Στον αέρα' κλινικές της Κτηνιατρικής Καρδίτσας

Στο θέμα του κλεισίματος των των κλινικών της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα την Καρδίτσα, αναφέρεται η ερώτηση τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010, 15:51

Αμίαντος στο 1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, σε δημοτικά σχολεία του Χολαργού έχει εντοπιστεί εδώ και τέσσερα χρόνια αμίαντος, χωρίς όμως το πρόβλημα να έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από τους φορείς που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την απομάκρυνσή του με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία εκατοντάδων μικρών μαθητών.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010, 15:46

Εγκατάσταση κλωβού ασύρματης επικοινωνίας με κεραία 18 μ. κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Στο θέμα της εγκατάστασης κλωβού ασύρματης επικοινωνίας με κεραία 18 μ. κοντά σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη της Σάμου αναφέρεται η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη και Θοδωρή Δρίτσα.