Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009, 18:33

Ψυχική Υγεία: Απαιτούνται συντονισμένες πολιτικές

Υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η έκθεση της Ευρωβουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευαγγελίας Τζαμπάζη για την ψυχική υγεία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η έκθεση περιλαμβάνει μία σειρά συστάσεων για την προώθηση της ψυχικής υγείας και ευημερίας των ατόμων και για την πρόληψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας μέσω κοινωνικών παρεμβάσεων καθόλη τη διάρκεια της ζωής.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009, 13:44

Παρέμβαση Χρήστου Παπουτσή στη συζήτηση του νομοσχεδίου

Παρέμβαση στη Βουλή έκανε ο κοινοβουλευτικλός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους νοσοκομειακούς γιατρούς του ΕΣΥ.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009, 17:01

Τα προβλήματα του νοσοκομείου 'Άγιος Ανδρέας'

Στην ολομέλεια της Βουλής έφερε για μια ακόμα φορά το θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου 'Άγιος Ανδρέας' ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ν. Τσούκαλης, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009, 16:51

Εξόφληση οφειλών ΥΥΚΑ σε Κέντρο Ημέρας Ανοϊκών Ασθενών

Τη γραπτή δέσμευση πως το Υπουργείο Υγείας θα αποπληρώσει άμεσα τις οφειλές του προς το Ινστιτούτο Έρευνας - Εκπαίδευσης Ψυχιατρικών Ανοϊκών Ασθενών Alzheimer Ν. Χανίων, απέσπασε σήμερα, από τον αρμόδιο Υφυπουργό Γ. Παπαγεωργίου ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων Μ. Σκουλάκης, μετά και την παρέμβαση του τελευταίου στη Βουλή για τα οικονομικά προβλήματα του Ινστιτούτου.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009, 16:16

Δημιουργία στεγνού προγράμματος απεξάρτησης στο Ν. Χανίων

Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο σχετικά με τη δημιουργία ‘στεγνού’ θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης στο Νομό Χανίων, μετά και τη νέα απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μ. Σαλμά στον Εισηγητή του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Χανίων, Μ. Σκουλάκη.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009, 19:59

Οικονομική κρίση και προβλήματα ψυχικής υγείας

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ε. Τζαμπάζη, για τη σχέση που συνδέει την παρούσα χρηματοπιστωτική κρίση και την ψυχική υγεία των πολιτών.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009, 13:47

'Μπαλάκι' οι ευθύνες για την επιχορήγηση του ΚΗΦΑΠ

‘Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών Ν. Χανίων (ΚΗΦΑΠ) ‘Η Μεγαλόχαρη’, ως ΝΠΙΔ εποπτεύεται και επιχορηγείται από την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση’. Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος Υφυπουργός Υγείας, κ. Παπαγεωργίου απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων Μ. Σκουλάκης με την οποία ζητούσε την εξεύρεση σταθερής πηγής χρηματοδότησης για το Κέντρο.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009, 15:09

Προβληματική η λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών

Ερώτηση για τα προβλήματα λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτησιογόνων ουσιών, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009, 19:35

Προβλήματα στη μισθοδοσία του προσωπικού του Κ.Ε.Α.Τ.

Το θέμα των συνεχιζόμενων προβλημάτων στη μισθοδοσία του προσωπικού του Κ.Ε.Α.Τ, αφορά η ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Θάλειας Δραγώνα.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009, 16:38

Αυξημένα ποσοστά βρεφικής και μητρικής θνησιμότητας

‘Η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία και εντός του 2009 θα δημοσιευτεί Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αυτό’, ανέφερε σε απάντησή της η αρμόδια για θέματα Υγείας Επίτροπος, Ανδρούλλα Βασιλείου, μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Μαυρομμάτη.