Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο σχετικά με τη δημιουργία ‘στεγνού’ θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης στο Νομό Χανίων, μετά και τη νέα απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μ. Σαλμά στον Εισηγητή του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Χανίων, Μ.

Σκουλάκη, για το εν λόγω θέμα.

Παρά το γεγονός ότι στην απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού τονίζεται ‘η ανάγκη για περαιτέρω επέκταση και στο Νομό Χανίων του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, που λειτουργεί ήδη στο Ηράκλειο από το 1999 (και το οποίο τα τελευταία χρόνια επέκτεινε τη δράση του και στον Άγιο Νικόλαο) και το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες και έφηβους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους, καθώς και σε κρατούμενους χρήστες’, δεν δίνεται καμίασυγκεκριμένη δέσμευση για υλοποίηση του ‘στεγνού’ θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης στο Ν.

Χανίων.

Αντίθετα, το συγκεκριμένο θέμα εντάσσεται – σύμφωνα με τον κ. Σαλμά – ‘σε μια ολοκληρωμένη εθνική πολιτική για τα ναρκωτικά, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των Ναρκωτικών 2008-201’, δίχως καμία περαιτέρω διευκρίνιση ή εξειδίκευση από πλευράς Υπουργείου.

Τέλος, καμία απάντηση δεν δόθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό στο ερώτημα του Μ. Σκουλάκη για το ‘τι πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί από το ΥΥΚΑ για την εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων για τη στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία των υπαρχόντων προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ’...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φαρμακαποθήκες: Το τέμπο δίνουν οι ιδιώτες
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food