Βουλή & Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2008, 12:52

Ποιότητα του πόσιμου νερού στην ανατολική Αττική

Επανειλημμένες έρευνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού σε περιοχές της ανατολικής Αττικής, έχουν δημιουργήσει ανησυχία και αναστάτωση στους κατοίκους, όσον αφορά την υγεία τους.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008, 17:01

Φάρμακα: Νέο καθεστώς συνταγογράφησης στην Ε.Ε.

Η απαγόρευση στους φαρμακοποιούς ενός κράτους - μέλους, να δεχθούν συνταγή για προσωπική χρήση από γιατρό άλλου κράτους, υπερβαίνει τις ρυθμίσεις προστασίας της δημόσιας Υγείας και αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008, 15:17

Επίθεση…κορυφής και στον κ. Κώστα Σημίτη

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος επιτέθηκε στον κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος είχε νωρίτερα καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική στην οικονομία.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008, 11:06

Ασφαλέστερα παιχνίδια για τα παιδιά

Βασικός στόχος της νέας νομοθεσίας είναι η καλύτερη δυνατή προστασία των παιδιών, η παροχή αυξημένων εγγυήσεων για τους γονείς ότι τα παιχνίδια που αγοράζουν τα παιδιά τους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ καλύπτονται από υψηλά επίπεδα ασφάλειας.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008, 20:54

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνοι από τα χημικά όπλα της αστυνομίας

Στο θέμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών όπλων από την αστυνομία, τις τελευταίες ημέρες, και στις πιθανές επιπτώσεις της στην υγεία, αναφέρθηκαν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γρηγόρης Ψαριανός και Θανάσης Λεβέντης.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008, 16:01

Ειδικό μηχάνημα ακτινοθεραπείας για παιδιά με καρκίνο

Στο θέμα της μη αγοράς ειδικού μηχανήματος ακτινοθεραπείας για παιδιά με καρκίνο αναφέρεται η ερώτηση 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008, 15:51

ΣΥΡΙΖΑ: Προστασία αστέγων

Στο θέμα των αστέγων και στα μέτρα που προτίθενται να πάρουν οι υπουργοί Υγείας και Απασχόλησης, ώστε οι άστεγοι να καταγραφούν και να θεωρηθούν ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα, για να τύχουν της συνδρομής των κοινωνικών υπηρεσιών της Πολιτείας αναφέρεται η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Λεβέντη.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008, 15:46

Εξοπλισμός Δημόσιων Νοσοκομείων με μηχανήματα PET-CT

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα ο υπουργός Υγείας για τη χρηματοδότηση των ενδιαφερομένων Κρατικών και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων για την απόκτηση μηχανημάτων PET-CT, ρωτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Λεβέντης.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008, 15:57

Σε κίνδυνο η ακοή 100 εκατομμυρίων Ευρωπαίων

Δεδομένου ότι σχεδόν 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ακούν μουσική μέσω ατομικών συσκευών (MP3, iPod κτλ), ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Μαυρομμάτης, ζήτησε να πληροφορηθεί τις ενέργειες της Κομισιόν προκειμένου να περιορίσει τις επιβλαβείς συνέπειες του δυνατού ήχου στην υγεία και συγκεκριμένα στην ακοή ιδιαίτερα των ατόμων νεαρής ηλικίας.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008, 16:01

Αναθεώρηση της Σύστασης του Συμβουλίου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου

Έως τα τέλη του τρέχοντος έτους προτίθεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει την πρώτη έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της Σύστασης του Συμβουλίου για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου (2003/878/ΕΚ).