Για μείωση των πραγματοποιούμενων επεμβάσεων στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας και για ταυτόχρονη αύξηση των ιδιωτικών δαπανών έκανε λόγο ο υπεύθυνος τομέα πολιτικής ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάριος Σαλμάς, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στην ερώτηση που κατέθεσε προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαλμάς κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στο Γενικό N.Ν Πειραιώς και Αιγαίου ‘Άγιος Παντελεήμων’ , στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Ρίου, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Θριάσιο, στον Ευαγγελισμό και στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘Γεώργιος Γεννηματάς’ και σε άλλα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας οι επεμβάσεις που πραγματοποιούνται παρουσιάζουν μία μείωση σε σχέση με προηγούμενες χρονικές περιόδους.

Η μείωση αυτή οφείλεται είτε σε επισχέσεις εργασίας των ιατρών στα νοσοκομεία είτε κατά κύριο λόγο στην εντολή που έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης για εξοικονόμηση χρημάτων στις προμήθειες υλικών.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών οδηγεί στην αδυναμία εξυπηρέτησης των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, στην προσφυγή τους στις ιδιωτικές κλινικές και στην εκτίναξη των ιδιωτικών δαπανών για περίθαλψη. Η περιστολή των δαπανών υγείας δεν πρέπει να είναι σε βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών και της προσβασιμότητας των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]