Την τελευταία στιγμή απεφεύχθη η αναστολή λειτουργίας της ειδικής οδοντιατρικής μονάδας παίδων και εφήβων ΑμεΑ του ΓΝ Παίδων Πεντέλης ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο υπεύθυνος τομέα πολιτικής ευθύνης υγείας της Ν.Δ κ.

Μάριος Σαλμάς , βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το αρμόδιο υπουργείο έσπευσε την τελευταία στιγμή να ανακοινώσει, τρεις μέρες μετά την κατάθεση της ερώτησης, την παράταση της απόσπασης για ένα έτος ενός επιμελητή Β΄οδοντιατρικής , στην ειδική μονάδα οδοντιατρικής του Νοσοκομείου, αντί να προκηρύξει άμεσα τις δύο θέσεις του Διευθυντή και της αναπληρώτριάς του που συνταξιοδοτούνται.

Η λύση που επελέγη είναι πρόχειρη και δυστυχώς, η συγκεκριμένη μονάδα που είναι μοναδική στον ελλαδικό χώρο, παραμένει αποδυναμωμένη και δεν δύναται να ανταποκριθεί στον ρόλο της.

Αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μάριος Σαλμάς προς το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την περικοπή του 10% σε κωδικούς υγείας του προϋπολογισμού 2010 , το αρμόδιο Υπουργείο απάντησε ότι η παραπάνω περικοπή δεν θα ισχύσει στα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας και πολυτέκνων, στην αποζημίωση για υπερωριακή εργασία και αμοιβή του νοσηλευτικού και λοιπού πρωσωπικού και στην επιχορήγηση του ΟΚΑΝΑ και κέντρων πρόληψης.

Απέφυγε όμως ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών να απαντήσει από πού θα αντικατασταθούν τα ποσά που εξαιρέθηκαν της περικοπής προκειμένου να εφαρμοστεί με ακρίβεια το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]