Με αφορμή την άρνηση απάντησης της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζας Ξονογιαννακοπούλου στις ερωτήσεις που καταθέτουν οι Βουλευτές μέσω της διαδιακασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο κ. Μάριος Σαλμάς, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ.

Φίλιππου Πετσάλνικου προκειμένου να σεβαστεί τον κανονισμό της Βουλής και να συμμορφωθεί με τους κανόνες λειτουργίας του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Στην επιστολή του αναφέρει:

'Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Στα 10 χρόνια της κοινοβουλευτικής μου θητείας για πρώτη φορά συναντώ μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της λειτουργίας της Βουλής από μέλη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε σύνολο 12 ερωτήσεων που κατέθεσα από 27.01.2010 μέχρι 31.03.2010 δεν απάντησε σε καμία.

Την ίδια αντιμετώπιση κατήγγειλαν και άλλοι συνάδελφοι βουλευτές στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Θα σας παρακαλούσα να απευθύνετε σύσταση στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να σεβαστεί τον κανονισμό της Βουλής και να συμμορφωθεί με τους κανόνες λειτουργίας του κοινοβουλευτικού μας συστήματος'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]