Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας με θέμα 'Απλήρωτοι γιατροί'.

Το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ: α) Τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύη
β) Την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: 'Απλήρωτοι γιατροί'

Απλήρωτοι για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους παραμένουν οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με ασφαλιστικά ταμεία για τις υπηρεσίες που παρείχαν στους ασφαλισμένους των ταμείων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται το παράδειγμα των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΟΠΑΔ, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να μη μπορούν πλέον να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους, αλλά και τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Την ίδια στιγμή, οι γιατροί καλούνται να πληρώσουν φόρο για εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν. Επιπλέον, μεγάλες είναι και οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών σε Αθήνα-Πειραιά, αλλά και την υπόλοιπη χώρα.



Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα στους γιατρούς τους συμβεβλημένους με τα ασφαλιστικά ταμεία και πότε ακριβώς θα καταβληθούν;
2.

Πότε θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα της φορολόγησης των συμβεβλημένων με ασφαλιστικά ταμεία γιατρών για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει;
3. Υπάρχει χρονικό πλάνο σχετικά με την αποπληρωμή των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών;


Γ.

Καρατζαφέρης

Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση Γεωργιάδη - Ζαχαράκη για το δημογραφικό
'Οργανο σε τσιπ: Η εξέλιξη που θα καταργήσει τα πειραματόζωα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία