Τον κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών από την πλημμελή λειτουργία του νοσοκομείου Δράμας επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου σε επίκαιρη ερώτησή της.

Συγκεκριμένα, μετά τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στο εν λόγω νοσοκομείο, στο οποίο η μια φαρμακοποιός αποχώρησε ξαφνικά λόγω παράτυπης απόσπασής της, ενώ ο δεύτερος φαρμακοποιός παραιτήθηκε, γιατί δεν του δόθηκε πρωτόκολλο παραλαβής των φαρμάκων της αποθήκης, το φαρμακείο έμεινε κλειστό με αποτέλεσμα τη διακοπή της θεραπευτικής αγωγής των ασθενών και της ομαλής τροφοδοσίας των κλινικών.

Επίσης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον κ. Υπουργό να ανανεωθεί άμεσα ο εξοπλισμός της μονάδας του τεχνητού νεφρού και τόνισε ότι προς το παρόν οι συνεχείς βλάβες αντιμετωπίζονται με τις ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού, αλλά αυτό είναι αδύνατο να συνεχιστεί αν δεν παρθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα.

Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι όλα λειτουργούν κανονικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι εκτός πραγματικότητας και απλά συγκαλύπτει τις ευθύνες της διοίκησης του νοσοκομείου και της έλλειψης ενδιαφέροντος της κυβέρνησης. Αντί για γενικόλογες υποσχέσεις αναμένονται άμεσες και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εκδήλωση απολογισμού 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη
Είναι το στρες ωφέλιμο;