Η φαρμακευτική εταιρεία Humanetics εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) για τη διεξαγωγή κλινικής δοκιμής στο φάρμακο BIO 300 σε ασθενείς με Covid-19.  

Η δοκιμή θα στοχεύει σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία από σοβαρή νόσο Covid-19, καθώς αναμένεται να εμφανίσουν αναπνευστικές επιπλοκές.

Το BIO 300 είναι ένα από του στόματος φάρμακο, το οποίο πρέπει να χορηγείται στους ασθενείς για 12 εβδομάδες μετά την έξοδο τους από το νοσοκομείο, ενώ αυτοί θα παρακολουθούνται για ένα έτος.

Η δοκιμή θα συγκρίνει τη λειτουργία των πνευμόνων, την ικανότητα άσκησης και την ποιότητα ζωής στους επιζώντες από την Covid-19 που λαμβάνουν το BIO 300, έναντι μιας ομάδας που παίρνει εικονικό φάρμακο.

Οι γιατροί από το NYU Langone Health, οι οποίοι έχουν θεραπεύσει περισσότερους από 10.000 ασθενείς με Covid-19, θα πραγματοποιήσουν τη δοκιμή. Ο Δρ Rany Condos αναλαμβάνει την ευθύνη της μελέτης BIO 300, ενώ αναλαμβάνει και την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας κλινικής αποκατάστασης μετά την Covid-19 και ενός μητρώου ασθενών.

Η Humanetics, η οποία επέκτεινε περαιτέρω τις εφαρμογές για το φάρμακο στην ακτινοθεραπεία, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια κλινική μελέτη σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα που εμφάνισαν πνευμονικό τραυματισμό που συνδέεται με τις θεραπείες ακτινοβολίας.

Πρόσφατα, η Celltrion Group ξεκίνησε κλινική μελέτη φάσης 1 σε ανθρώπους για να αξιολογήσει το δυναμικό της θεραπείας με αντιικά αντισώματα για ασθενείς με Covid-19.

 

Πηγές:
pharmaceutical-business-review.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών