Το ρόδι χρησιμοποιείται σαν φυσικό φάρμακο εδώ και πολλά χρόνια—από την αρχαία Αίγυπτο, για να είμαστε ακριβείς. Στην αρχαία Ελλάδα, το ρόδι χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία ασθενειών όπως η αρθρίτιδα, τα προβλήματα στο κυκλοφορικό και στην πέψη, αλλά και σε περιπτώσεις λοιμώξεων. Σήμερα χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του δέρματος και αποτελεί συστατικό αρκετών καλλυντικών. Ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους το φρούτο αυτό κάνει καλό στο δέρμα μας…
Βοηθά στην ακμή
Η ακμή συνήθως είναι το αποτέλεσμα πεπτικών προβλημάτων ή ορμονικής ανισορροπίας και το ρόδι μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί να προλάβει την ακμή καταστρέφοντας την πηγή του κακού, καθώς μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα με την πέψη, βοηθώντας στη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε χυμό ροδιού στις περιοχές που βγαίνουν σπυράκια, καθώς θα βοηθήσει στη δημιουργία ιστών, προλαμβάνοντας τα σημάδια.
Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες
Ο χυμός του ροδιού είναι πολύ χρήσιμος και για το δέρμα που έχει υποστεί υπερβολική έκθεση στον ήλιο και πρόωρη γήρανση. Μπορεί να αναστρέψει την ζημιά που κάνει η υπεριώδης ακτινοβολία, και να επεκτείνει την ζωή των ινοβλαστών—των κυττάρων, δηλαδή, που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
Επισπεύδει την επούλωση των κοψιμάτων
Οι σπόροι του ροδιού έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, που επισπεύδουν την επούλωση πληγών όπως τα κοψίματα και οι γρατζουνιές. Επιπλέον, το ρόδι βοηθά στην αντιμετώπιση μολύνσεων και επιτρέπει την επούλωση χωρίς να μείνουν σημάδια ή ουλές.
Βοηθά στην ξηροδερμία
Το ρόδι έχει μικρή μοριακή δομή και αυτό του επιτρέπει να εισχωρεί σε βάθος στην επιδερμίδα. Το έλαιο από σπόρους ροδιού αποτελεί πολύ καλή επιλογή για την ανακούφιση του ξηρού δέρματος. Περιέχει λιπαρά οξέα ωμέγα-5, τα οποία ενυδατώνουν το δέρμα και προλαμβάνουν την ξηρότητα.
Βοηθά, όμως, και με το λιπαρό δέρμα
Το έλαιο από ρόδι, πάντως, μπορεί να κάνει καλό ακόμα και στη λιπαρή επιδερμίδα. Συνεπώς, είναι καλό για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν εξάρσεις ακμής, και μπορεί να ανακουφίσει τους ερεθισμούς.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εορταστικές ημέρες διατροφής: Δες το αλλιώς
Κίρρωση ήπατος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γιατί υπάρχει τόσο στρες στις γιορτές