Σεξ & Ζωή

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Αλκοόλ, ναρκωτικά και σεξ

Οι ευρωπαίοι έφηβοι καταναλώνουν επίτηδες μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών προκειμένου να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Η σεξουαλική ωρίμανση του εφήβου

Αντράκι. Το αγόρι μεγάλωσε, ψήλωσε και το σώμα του διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα. Αλλάζει. Και μεγάλο μέρος της αλλαγής αφορά τη σεξουαλική του αφύπνιση, που συνοδεύει τη βιολογική του ωρίμανση.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Εμπορευματοποίηση του σεξ

Το σεξ τείνει να καταστεί ο μόνος τρόπος επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης του ανθρώπου, καθώς η συντροφικότητα, η φιλία, οι οικογενειακές σχέσεις και οι κοινωνικές επαφές έχουν ατονήσει.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Σεξουαλικότητα και μητρότητα

Οι αλλαγές που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια και στη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων είχαν τις επιπτώσεις τους τόσο στη σεξουαλικότητα των ζευγαριών όσο και στην αντίληψή τους, για το πότε πρέπει να αποκτήσουν παιδί μετά το γάμο.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Ποια είναι τα αίτια της πρόωρης εκσπερμάτισης και ποιο ρόλο παίζει η σχέση του ζευγαριού.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Ηπατίτιδα Β

Αν και 90-95 % των ενηλίκων με τον ιό της ηπατίτιδας -β αναρρώνουν πλήρως, ο ιός μπορέσει να προκαλέσει σοβαρή νόσο του συκωτιού και τον θάνατο.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Δέκα συμβουλές για καλό σεξ

Το σεξ είναι ζωή και ο έρωτας δικαίωμα λέει ο Θάνος Ασκητής

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

Δυσπαρευνία

Πώς πρέπει να φερθεί ο σύντροφος της γυναίκας που υποφέρει από δυσπαρευνία και αρνείται τον έρωτά του; Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και απαιτεί μεγάλη υπομονή και ευαισθησία, ώστε οι σύντροφοι να αντιμετωπίσουν μαζί το πρόβλημα που, σε τελική ανάλυση, είναι κοινό.

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

Ηπατίτιδα C: Τρόποι μετάδοσης

H ηπατίτιδα C αποτελεί ένα από τα συχνότερα αίτια ηπατικής νόσου παγκοσμίως.

Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

Ο αυνανισμός στους ενήλικους

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει αυνανισμός στην ενήλικη ζωή, τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Και ενώ είναι γεγονός ότι υπάρχει περισσότερη σεξουαλική ελευθερία και μεγαλύτερη απελευθέρωση στη σχέση των δύο φύλων, έχουμε αύξηση της αυνανιστικής έκφρασης στον ενήλικα.