Τέρψη & Ζωή

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Steve Jobs: Το μήλο ερρίφθη…

Μόνο ως τέλος εποχής για τον κολοσσό της Apple μπορεί να θεωρηθεί η χθεσινή παραίτηση του Steve Jobs από την θέση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας. Μάθετε τα πάντα για την – κάθε άλλο παρά βαρετή - ζωή του οραματιστή που έφτασε στην κορυφή.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Λέρος: Αναπάντεχα γοητευτική

Φαινομενικά μοιάζει επίπεδη, ήσυχη και 'κλειστή'. Όποιος την έχει επισκεφτεί, όμως, μιλάει για ένα γοητευτικό νησί που μπορεί να προσφέρει αναπάντεχες, δυνατές συγκινήσεις. Γνωρίζουμε το άλλο πρόσωπο του ελληνικού καλοκαιριού στη Λέρο.

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Σίφνος: Όλες οι Κυκλάδες σε μικρογραφία

Παραδοσιακοί οικισμοί, αμμουδερές παραλίες, έντονη νυχτερινή ζωή, πολυτελή -ή όχι- θέρετρα, αξιοθέατα ιστορικής σημασίας… με τη μαγιά των Κυκλάδων να τα αγκαλιάζει αρμονικά. Η Σίφνος τα έχει όλα – και γι’αυτό μας αρέσει.

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011

Φέτος, στις διακοπές, θέλω…

Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα και μία ακόμα πιο δύσκολη άνοιξη, υποδεχόμαστε τις καλοκαιρινές διακοπές σαν όαση ξεκούρασης και ανεμελιάς και ελπίζουμε πως θα εκπληρώσουν όλα όσα ονειρευόμαστε…

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2011

Ποτάμια για βουτιές: 4 δροσεροί προορισμοί

Ξεκινήσαμε να αναζητάμε εναλλακτικούς προορισμούς για τις βουτιές μας. Και μάθαμε ότι μπορεί τα νερά των ποταμών να μοιάζουν περίεργα, λόγω του ότι κινούνται διαρκώς ανακατεύοντας τον βυθό, είναι όμως στην πλειοψηφία τους πολύ καθαρότερα από αρκετές θάλασσες στις οποίες καταλήγουν αποχετεύσεις και απόβλητα πλοίων.

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Μασάζ: Σιάτσου, λεμφικό ή αρωματοθεραπεία;

Όλα τα είδη του μασάζ βελτιώνουν τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, θεραπεύουν τα μυοσκελετικά προβλήματα, βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματος, και βέβαια βοηθούν στην εξάλειψη του άγχους και τη χαλάρωση.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο

Δάση, φαράγγια και τρεχούμενα νερά. Βουτιές σε νερά τόσο τιρκουάζ που αν τα έβλεπες σε φωτογραφία θα έπαιρνες όρκο πως βρίσκονται στο Ιόνιο. Ασβεστωμένα λευκά σπιτάκια με μπλε παράθυρα και κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές. Επιβλητικά αρχοντικά και παραδοσιακά καπετανόσπιτα.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Ελαφόνησος: Σιμόσ(τε) στον Παράδεισο

Χωρίς πολυτέλειες, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς άγχος: Η Ελαφόνησος απευθύνεται σε όσους αναζητούν χαλαρές -και οικονομικές- διακοπές σε κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας (αν όχι του κόσμου).

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011

Παιχνίδια για να σκοτώσετε την ώρα στο ταξίδι

Σε ποιο νησί θα πάτε αυτό το καλοκαίρι, το αποφασίσατε. Δωμάτιο, κλείσατε. Βαλίτσες, έτοιμες. Το μόνο που σας χωρίζει από τις διακοπές είναι οι ατελείωτες ώρες πάνω στο πλοίο. Πάρτε ιδέες για παιχνίδια 'καταστρώματος', ώστε να φτάσετε… πριν το καταλάβετε.

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Νίσυρος: Από λάβα και αλμύρα

Τοπία απόκοσμης φυσικής ομορφιάς, γραφικοί παραδοσιακοί οικισμοί και ήσυχες παραλίες που υπόσχονται πραγματική χαλάρωση. Η Νίσυρος δείχνει να ζει στην σκιά της Κω, κι όμως «το μέσα της» βράζει.