Video

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, 10:53

Πιλάτες για αθλητές

Ακούγοντας τη λέξη ‘’δρομείς’’, σκεφτόμαστε αμέσως την εκγύμναση των ποδιών. Παρόλα αυτά, ένας δρομέας χρειάζεται ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος.

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 16:48

Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του Iatronet.gr και του περιοδικού 'Υγεία + Ομορφιά'

Με μία πρωτοποριακή και διαφανή διαδικασία, στην οποία τον πρώτο λόγο είχε το κοινό, επιλέχθηκαν οι νικητές του πρωτοποριακού νέου θεσμού "Βραβεία Iatronet - "Υγεία + Ομορφιά".

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020, 14:49

Eνδεικτικές ασκήσεις πιλάτες για άτομα με οστεοπόρωση

Η άσκηση είναι σημαντική τόσο για την πρόληψη της οστεοπόρωσης όσο και για την θεραπεία της.Μέσω αυτής βελτιώνεται η οστική πυκνότητα, η μυϊκή δύναμη, η ισορροπία και η στάση του σώματος.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, 13:41

Αποκατάσταση της διάστασης του ορθού κοιλιακού στο reformer μετά την εγκυμοσύνη

Η άσκηση επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί να είναι διασκεδαστική, ευχάριστη και σε καμία περίπτωση έντονη.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 13:58

Δυο σημαντικές ασκήσεις για αυτοάνοσα νοσήματα στο reformer

Τα αυτοάνοσα νοσήματα, είναι νοσήματα στα οποία το ανοσοποιητικό μας σύστημα επιτίθεται στα υγιή κύτταρά του.Η Ιωάννα, φυσικοθεραπεύτρια και καθηγήτρια πιλάτες, μας εξηγεί ότι στον τομέα της φυσικοθεραπείας, εστιάζουμε στη μυϊκή ενδυνάμωση, στις διατάσεις, στην επανεκπαίδευση της ισορροπίας, στην απόκτηση ποιοτικότερων κινητών προτύπων και στην ευεξία.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 17:18

Η βασική διαφορά της παραδοσιακής μεθόδου pilates και του clinical pilates

Πολλοί αναρωτιούνται ποια είναι η διαφορά του clinical pilates από το pilates.Η Ιωάννα, φυσικοθεραπεύτρια και καθηγήτρια pilates μας απαντάει στην ερώτηση τονίζοντας πως το κλειδί είναι η προσαρμογή.

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 17:15

Προσωπική εμπειρία ασθενούς για τον ρόλο της παρηγορικής φροντίδας

Οι εμπειρίες ενός ασθενούς με χρόνιο πόνο είναι πολύ σημαντικές. Η ασθενής με χρόνιο πόνο και εθελόντρια στο Ιατρείο Πόνου του Αρεταίειου κ.

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020, 13:23

Η Δρ. Σιαφάκα για το Κέντρο Πόνου του Αρεταίειου

Στην παρηγορική φροντίδα και την σημασία της αναφέρεται και η καθ. Αναισθησιολογίας διευθύντρια του Ιατρείου Πόνου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, κα Σιαφάκα.

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020, 14:21

Το iatronet.gr στο Κέντρο Πόνου του Αρεταίειου

O ρόλος που διαδραματίζει η παρηγορική φροντίδα στον ασθενή και τους οικείους του είναι πέρα για πέρα σημαντικός. Τα ιατρεία πόνου στα ελληνικά νοσοκομεία είναι αρκετά, όχι όμως και τόσο ακουστά στο ευρύ κοινό.

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019, 09:47

LIVE μετάδοση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής

Στο πλαίσιο του 4ου κύκλου σεμιναρίων Λαπαροσκοπικών Κολεκτομών μεταδίδεται ζωντανά χειρουργική επέμβαση Λαπαροσκοπικής κολεκτομής από την αίθουσα χειρουργείου του Δ.