Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016, 14:21

Ο ρόλος του ψυχολόγου μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η ψυχολόγος του συλλόγου Πίστη, Μαρία Μαρκαντώνη, περιέγραψε με παραστατικό τρόπο στην 3η ημερίδα του iatronet.gr ‘Βήματα Ασθενών’ πως αντιλαμβάνονται τα παιδιά τον ρόλο του/της ψυχολόγου κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016, 16:06

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Το ΜΗΤΕΡΑ, το Μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο πιστοποιημένο ως ‘Φιλικό προς τα Βρέφη’, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης στις νέες μητέρες προκειμένου να απολαμβάνουν το μητρικό θηλασμό μαζί με το νεογνό τους και μετά την έξοδό τους από το Νοσοκομείο, παρέχει τη δυνατότητα για βοήθεια μητρικού θηλασμού στο σπίτι, μέσω της υπηρεσίας ‘ΜΗΤΕΡΑ στο σπίτι’.

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016, 14:06

Παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες: αντιμετώπιση και περίθαλψη

Πολλά είναι τα προβλήματα των παιδιών με συγγενή καρδιοπάθεια, τονίζει μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών ‘Η Καρδιά του Παιδιού’, κα Αθηνά Βαρελά - Κολτσιδοπούλου σε συνέντευξη στην 3η ημερίδα του iatronet.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, 09:19

Σωτήρια για την όραση η έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων της ωχράς κηλίδας

Οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας εκτιμάται ότι επηρεάζουν περισσότερους από 50 χιλιάδες ασθενείς στη χώρα μας, επιφέροντας βαρύτατη απώλεια όρασης, που σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει τα επίπεδα νομικής τύφλωσης.

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, 13:49

Κοινωνική πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες

Αποστολή του 'προΣfΕΕρουμε' είναι η ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και η άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσω της προσφοράς και της εκπαίδευσης.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, 14:01

Ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για την πνευμονιοκοκκική πνευμονία

H Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για καλύτερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πνευμονιοκοκκική πνευμονία, μια σοβαρή νόσο με θνητότητα μεγαλύτερη του 15 τοις εκατό σε ευαίσθητους πληθυσμούς (βρέφη, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, καπνιστές, ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως σακχαρώδης διαβήτης, άσθμα, ΧΑΠ, καρδιαγγειακά νοσήματα, αλκοολισμός κλπ), επικεντρώνει για άλλη μια χρονιά τις προσπάθειές της στην κάλυψη αυτού του ενημερωτικού κενού, που πλέον καταδεικνύεται και από ερευνητικά στοιχεία.

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016, 13:14

Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

Οι παθήσεις της σπονδυλικής στήλης είναι πιο συχνές απ’ όσο γενικά πιστεύεται, στα παιδιά και τους εφήβους. Σχεδόν 1500 παιδιά θα απασχολήσουν κάθε χρόνο τον παιδίατρό τους στη χώρα μας με απλά ή σύνθετα προβλήματα από την σπονδυλική στήλη.

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016, 13:55

Το ταξίδι των γυναικών με καρκίνο του μαστού

Η έρευνα του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Άλμα Ζωή' για τις συνθήκες πρόσβασης των ασθενών με καρκίνο του μαστού στις υπηρεσίες υγείας ήταν αποκαλυπτική: Το 49 τοις εκατό των γυναικών δεν είχε κάνει ποτέ αυτοεξέταση μαστού και το 35,7 τοις εκατό δεν είχε κάνει ποτέ μαστογραφία.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016, 10:42

Σωτήρια η έγκαιρη διάγνωση στον καρκίνο του μαστού

Στον καρκίνο του μαστού, οι εξελίξεις στην πρόγνωση και τη θεραπεία του είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες, καθώς η έγκαιρη διάγνωση έχει αποδειχτεί σωτήρια για χιλιάδες γυναίκες που εμφάνισαν καρκίνο και τελικά κέρδισαν τη ζωή τους γιατί είχαν την τύχη να τον ανακαλύψουν νωρίς, πριν προλάβει να μεταφερθεί σε άλλα όργανα και ιστούς.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016, 21:31

Συνάντηση για το σχεδιασμό ενός σύγχρονου συστήματος Υγείας

Η προσέγγιση ενός σχεδίου για ένα σύγχρονο βιώσιμο σύστημα Υγείας που αφενός θα ξεπερνά τα σημερινά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην πρόσβαση ποιοτικών υπηρεσιών και αφετέρου θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας για ανάπτυξη και δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας αποτελεί στόχο της ετήσιας συνάντησης HealthWorld.