Video

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013, 13:12

Συμπληρώματα ασβεστίου

Ο Δρ. Αχιλλέας Γεωργιάδης, Ρευματολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών μάς εξηγεί ότι το απαραίτητο ασβέστιο μπορεί κάποιος να το λάβει είτε από τις τροφές είτε από χάπια ανάλογα με την περίπτωση.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013, 14:58

Πανελλαδική εκστρατεία για τις σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις

Υπολογίζεται ότι σήμερα 39 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει την όρασή τους εξαιτίας των παθήσεων της ωχράς κηλίδας, και άλλα 245 εκατομμύρια έχουν εξαιρετικά χαμηλή όραση.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013, 12:21

Χοληστερίνη: Μύθοι, πραγματικότητα και στατίνες

Η μανία γύρω από τις υψηλές τιμές της χοληστερόλης έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Χρόνο με το χρόνο οι φυσιολογικές τιμές της πέφτουν και ο φόβος για την πιθανότητα ενός καρδιακού επεισοδίου ή ακόμα και θανάτου μεγαλώνει, καθώς μικρό μόνο ποσοστό του πληθυσμού παραμένει ακόμα στα φυσιολογικά όρια.

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013, 15:07

Πόνοι στη μέση: Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ο Φυσιοθεραπευτής - Χειροθεραπευτής Γιώργος Κακαβάς μάς μιλάει για τους πόνους στη μέση. Ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας!Τα μυοσκελετικά προβλήματα είναι η δεύτερη αιτία μετά την γρίπη που επισκέπτεται ένας ασθενής τον γιατρό του, λέει η στατιστική.

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013, 15:48

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη θα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον δυτικό αλλά και στον υπό ανάπτυξη κόσμο, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.Η Δρ.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013, 12:31

Διατροφή μετά τις εορτές

Ο Διατροφολόγος κ. Τάσος Παπαλαζάρου μάς καθησυχάζει για τη μικρή πρόσληψη βάρους των εορτών, καθώς είναι βάρος που ο οργανισμός έχει πρόσφατα βάλει και μπορεί εύκολα να αποχωριστεί!Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια χρονική περίοδος κατά την οποία αυξάνονται οι οικογενειακές και οι κοινωνικές συνεστιάσεις που σχετίζονται με το φαγητό.

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013, 11:47

Prix Galien: 12 φαρμακευτικές υποψήφιες

Τα βραβεία Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων.

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012, 13:12

Οικονομική κρίση και εορτές

Παρά το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα είναι ημέρες χαράς, μπορεί να είναι μια πιεστική περίοδος, καθώς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους, την οικογένεια, και τα παιδιά μας.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 10:00

Συμβουλές για το τι θα φάμε στις γιορτές

Η Αστερία Σταματάκη, Επιστημονικός συνεργάτης στη Γαστρεντερολογική κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας, λέει ότι είναι γεγονός πως τα εορταστικά τραπέζια είναι φορτωμένα νοστιμιές, γεύσεις, αρώματα αλλά πολλές φορές και θερμίδες και λιπαρά.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012, 19:18

Αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας από τον ΣΦΕΕ

Ένα νέο, αυστηρότερο πλαίσιο αυτορρύθμισης του κλάδου, παρουσίασε την Τρίτη το προεδρείο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης παρουσίασης του νέου, επικαιροποιημένου Κώδικα Δεοντολογίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.