Ένα νέο, αυστηρότερο πλαίσιο αυτορρύθμισης του κλάδου, παρουσίασε την Τρίτη το προεδρείο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης παρουσίασης του νέου, επικαιροποιημένου Κώδικα Δεοντολογίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.

Ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας καθορίζει μία σειρά από πιο ‘σφιχτούς’ κανόνες στην προώθηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Ορίζει ‘πλαφόν’ στις χορηγίες για τα Συνέδρια και διαμορφώνει συγκεκριμένους όρους για τη συμμετοχή των επαγγελματιών Υγείας σε αυτά.
Επιπλέον, η αναθεώρηση απαντά και στην ανάγκη να τεθούν συγκεκριμένα όρια στις δωρεές, να θεσπιστούν κριτήρια σε ό,τι αφορά τις έρευνες αγοράς καθώς και να διευκρινιστούν ορισμένες παράμετροι αναφορικά με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Αποτελεί μία μετεξέλιξη του πρώτου Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος είχε θεσπιστεί το 2002, ‘Διαφάνεια στην πράξη. Απαντώντας στα σημεία των καιρών και στην εποχή που ζούμε’, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η σεμαγλουτίδη βοηθά και στη διακοπή του καπνίσματος [μελέτη]
Η απώλεια δοντιών αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές νόσους [μελέτη]
Ο ΕΕΣ με δυναμική παρουσία στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης