Video

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012, 13:52

ΥΓΕΙΑ: Ξενάγηση στο Υβριδικό Χειρουργείο

Ένα από τα πιο προηγμένα χειρουργεία της Ευρώπης εγκαινιάστηκε στο ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για την υβριδική χειρουργική αίθουσα τελευταίας γενιάς που λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις.

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012, 13:53

Ελληνική “πρωτιά” του ΥΓΕΙΑ: Εγκαινίασε Υβριδικό Χειρουργείο

Ένα από τα πιο προηγμένα χειρουργεία της Ευρώπης εγκαινιάστηκε στο ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για την υβριδική χειρουργική αίθουσα τελευταίας γενιάς που λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012, 16:45

Όμιλος Υγεία: Συνεχίζει τη χορηγία για δωρεάν εμβολιασμό παιδιών

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έναρξη του προγράμματος δωρεάν εμβολιασμού του Ομίλου ΥΓΕΙΑ για τα παιδιά που εξυπηρετούνται στο Πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» στο Πέραμα, στο πλαίσιο του οποίου έχουν εμβολιαστεί περίπου 1.

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012, 13:37

Βλαστοκύτταρα ενηλίκων

Και τα βλαστοκύτταρα, αν και αρχέγονα κύτταρα, εντούτοις υφίστανται τη φυσιολογική φθορά του χρόνου και γηράσκουν. Στη γήρανση των βλαστοκυττάρων οφείλεται η συνολική γήρανση του ανθρώπινου σώματος.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012, 16:29

Παγκόσμια επιδημία η παχυσαρκία

Η παχυσαρκία, ξεχωριστό νόσημα, αλλά και ένας από τους βασικότερους προδιαθεσικούς παράγοντες εμφάνισης πολλών άλλων σοβαρών παθήσεων, αποτελεί στις μέρες μας παγκόσμια επιδημία, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012, 14:21

Νεότερες εξελίξεις στην χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Όπως αναφέρει ο Δρ Αννίβας Χ. Τσικκίνης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στην Χειρουργική Κλινική Μαστού του νοσοκομείου-Μαιευτηρίου ‘Έλενα Βενιζέλου’ έχει καταδειχθεί από επιδημιολογικές μελέτες ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος του γυναικείου πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012, 14:40

Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο

Ένας στους τέσσερις οδηγούς ταξί της πρωτεύουσας εκτιμήθηκε ως υψηλού κινδύνου πάσχων από Σύνδρομο Απνοιών στον Ύπνο (ΣΑΥ) που αποτελεί τη συχνότερη οργανική αιτία ημερήσιας υπνηλίας.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012, 12:25

Αποτελέσματα του Προγράμματος ’Αξιολόγηση Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας’

Τα αποτελέσματα του Προγράμματος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ’Αξιολόγηση Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας’, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Nestle Ελλάς, παρουσιάστηκαν πρόσφατα, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, 13:33

18ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλάμβανε τις νεότερες απεικονιστικές εξελίξεις στην πολυτομική Αξονική Τομογραφία, στη Μαγνητική Τομογραφία, στην Υπερηχοτομογραφία και το PΕT CT, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνεδρίου καθηγητής Κυριάκος Στριγγάρης και πρόσθεσε.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 15:23

Διάγνωση και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης

Σε πρόσφατη πανελλαδική μελέτη που πραγματοποίησε το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ) για την καλύτερη διάγνωση και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης και της οστεοαρθρίτιδας, αποκαλύπτεται ότι σχεδόν στο 83 τοις εκατό των γυναικών 45 με 90 ετών σε εμμηνόπαυση που πάσχουν από οστεοπόρωση ή οστεοπενία, συνυπάρχει οστεοαρθρίτιδα σε μια τουλάχιστον άρθρωση.