Τα αποτελέσματα του Προγράμματος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ’Αξιολόγηση Σωματικής Διάπλασης, Διατροφικών Συνηθειών και Σωματικής Δραστηριότητας’, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Nestle Ελλάς, παρουσιάστηκαν πρόσφατα, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στόχος και του φετινού προγράμματος ήταν η ετήσια παρακολούθηση σημαντικών δεικτών υγείας των μαθητών, με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων και την από κοινού με την Πολιτεία διαμόρφωση πολιτικών για τη βελτίωση της υγείας των παιδιών. Για τη σχολική χρονιά 2011-2012, το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε μαθητές της Γ’ τάξης σχεδόν όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, αγγίζοντας περίπου 60.000 παιδιά και τις οικογένειές τους, και κατέληξε σε μεγάλης σημασίας ευρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σταθεροποίησης σε υψηλό επίπεδο των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα, διαφαίνονται πρώτες (αρχικές) τάσεις μείωσης αυτών, οι οποίες ωστόσο χρήζουν περαιτέρω μελέτης για να επιβεβαιωθούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συμπεράσματα σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών, που κρίνονται συνολικά καλές, όσο και αυτά για τη σωματική τους δραστηριότητα, η οποία βρέθηκε καλή αλλά με περιθώρια βελτίωσης, ειδικά τα σαββατοκύριακα, κατά τη διάρκεια των οποίων οι καθιστικές δραστηριότητες των παιδιών αυξάνονται.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση
Γιατί η παράλειψη του πρωινού είναι ανθυγιεινή επιλογή
Πανώλη σε αιγοπρόβατα: Ο ιός δεν επηρεάζει τον άνθρωπο