Video

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012, 15:25

Παγκόσμια μέρα Τυφλότητας 2012

Ως Παγκόσμια Ημέρα Όρασης έχει καθιερωθεί ετησίως η δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου. Η ημέρα αυτή είναι εναρμονισμένη με το πρόγραμμα Όραση 2020: Δικαίωμα στην Όραση που αποτελεί συνέργεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Πρόληψη της Τυφλότητας.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012, 14:30

Νέα ενδοσκοπική επέμβαση για την θεραπεία της αχαλασίας του οισοφάγου

Φιλοξενήθηκε στην Αθήνα το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα ο Καρκίνος του Γαστρεντερικού συστήματος: Πρόληψη, Αναγνώριση και Διαχείριση - Ένα Αλφαβητάρι για τους Ιατρούς.

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012, 13:15

Η επίδραση της τέχνης στις εγκεφαλικές λειτουργίες

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη χώρα μας το Διήμερο Διεπιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο Διάλογοι Ελλήνων Νευροεπιστημόνων για την Νευροαισθητική, που διεξήχθη στο Ξενοδεχείο Royal Olympic στο κέντρο των Αθηνών και τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ΕΚΠΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημόνων.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012, 14:19

Η τέχνη ως αντίδοτο στο στρες

Ο κ. Χρούσος, Καθηγητής και Διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία, ανέλυσε την ευεργετική δράση των καλών τεχνών στο στρες, τονίζοντας πως όταν αρχίζει η διδασκαλία τους απο την παιδική ηλικία ο οργανισμός μπορεί να αντεπεξέλθει καλύτερα στους στρεσογόνους παράγοντες.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012, 13:37

Κοινωνικό ιατρείο Καρδιολογικής Εταιρείας

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εκτιμά πως μέσα σε αυτή τη δύσκολη, για τη χώρα και τους πολίτες, οικονομικά συγκυρία δεν επιτρέπεται ο οιοσδήποτε εφησυχασμός από την επιστημονική κοινότητα.

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012, 13:16

Εξελίξεις στην θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του μαστού

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρική Σχολής Π.Α., Παθολόγος Ογκολόγος Παπαδημητρίου Χρήστος μάς εξηγεί τις νέες εξελίξεις στην θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου.

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012, 12:11

Σημαντικές εξελίξεις στη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Άγνωστος παραμένει ο λόγος που αυξάνονται τα κρούσματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας και σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση αυτή μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως η αυξημένη επιβίωση, η διάγνωση σε πρωιμότερο στάδιο, η αυξημένη επαγρύπνηση και τα περισσότερο ευαίσθητα διαγνωστικά κριτήρια.

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2012, 11:28

‘Εμπάργκο’ και από τις κλινικές στον ΕΟΠΥΥ

Προειδοποίηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι θα σταματήσουν από τις 8 Οκτωβρίου να δέχονται ασφαλισμένους του, απηύθυναν την Τρίτη οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών.

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012, 12:21

Εμπιστοσύνη στα ελληνικά επώνυμα φάρμακα

Την εμπιστοσύνη της στα ελληνικά επώνυμα φάρμακα δηλώνει η ελληνική κοινωνία, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσει περισσότερο.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012, 16:12

Διατροφικές συνήθειες στην κρίση

Πόσο έχουν αλλάξει οι διατροφικές μας συνήθειες από την δεκαετία του 60 και μετά; Τι αλλαγές έχουμε κάνει στις καθημερινές μας συνήθειες; Η οικονομική κρίση επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την διατροφή μας;Ο Δημοσθενόπουλος Χαρίλαος, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και μέλος ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα εξηγεί.