Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη χώρα μας το Διήμερο Διεπιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο Διάλογοι Ελλήνων Νευροεπιστημόνων για την Νευροαισθητική, που διεξήχθη στο Ξενοδεχείο Royal Olympic στο κέντρο των Αθηνών και τελούσε υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ΕΚΠΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεπιστημόνων.

Στο καινοτόμο αυτό Συμπόσιο, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας επίσημος προσκεκλημένος και επίτιμος Πρόεδρος του Συμποσίου ήταν ο Καθηγητής Semir Zeki από το University College του Λονδίνου, ο οποίος και πρωτοεισήγαγε τον όρο Νευροαισθητική διεθνώς. Ο διακεκριμένος ιατρός, ανατόμος και νευροεπιστήμονας Semir Zeki είναι εκείνος που ανακάλυψε από τους πρώτους την ακριβή λειτουργία του οπτικού φλοιού των πρωτευόντων και κυρίως του ανθρώπου και τις υποπεριοχές του, που εμπλέκονται στην αναγνώριση του χρώματος ή της κίνησης του αντικειμένου που οράται.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή και την ανταπόκριση του κοινού και των επιστημόνων, σε πείσμα των πνευματικά άνυδρων καιρών της κρίσης, αφού το Συμπόσιο πέτυχε απόλυτα στους στόχους του, να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει κυρίως τους νέους νευροεπιστήμονες στα πιο εκλεπτυσμένα θέματα της επιστήμης που διακονούν, αλλά και την κοινωνία επίσης, είπε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Μαρία Αναγνωστούλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας, ΕΚΠΑ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση
Γιατί η παράλειψη του πρωινού είναι ανθυγιεινή επιλογή
Πανώλη σε αιγοπρόβατα: Ο ιός δεν επηρεάζει τον άνθρωπο