Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Επιλόχεια κατάθλιψη: Πώς αντιμετωπίζεται η θλίψη μετά τον τοκετό

Οι ορμονικές μεταβολές στο σώμα της γυναίκας μετά τον τοκετό, αλλά και οι ευθύνες μπορούν να οδηγήσουν μια νέα μητέρα σε κατάθλιψη. Πότε χρειάζεται ειδικός;

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

10 προβλήματα υγείας λόγω άγχους

Το στρες επιδεινώνει ή αυξάνει τον κίνδυνο παθήσεων όπως η παχυσαρκία, η καρδιοπάθεια, η νόσος Alzheimer, ο διαβήτης, η κατάθλιψη και το άσθμα. Απλά βήματα να το μειώσουμε.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Κατάθλιψη εφήβων: Συνηθισμένη και επικίνδυνη

Η κατάθλιψη των εφήβων είναι κάτι αρκετά συχνό στη συναισθηματική τους ζωή. Τι σημαίνει και τι πρέπει να κάνει το περιβάλλον του παιδιού;

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Κατάθλιψη των Χριστουγέννων: Πείτε ‘όχι’ στην άσχημη διάθεση

Αν ανήκετε αυτούς που νιώθουν κατάθλιψη στις γιορτές, δείτε τρόπους για να νιώσετε καλύτερα.

Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

Κατάθλιψη: Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας

Η αρχή μπορεί να γίνει με την αποδοχή του ότι βρίσκεσαι σε μια δυσάρεστη κατάσταση και εν συνεχεία με τη θέληση να βγεις από αυτήν, που με τη σειρά της υπονοεί την πίστη ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

'Αγχος και 'πνίξιμο':Τα σωματικά συμπτώματα

Το άγχος και η κατάθλιψη εμφανίζονται όταν υπάρχουν πιεστικές συνθήκες ζωής. Κατά τη διάρκεια της ψυχικής διαταραχής εμφανίζονται συχνά σωματικά συμπτώματα. Ποια είναι αυτά;

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013

Κατάθλιψη: Η ψυχική νόσος της εποχής μας

'Ολο και πιο συχνά όταν όλοι μεταξύ μας ρωτάμε με φιλικό ενδιαφέρον ‘τι κάνεις; Πώς είσαι; ‘ παίρνουμε την απάντηση ‘Δεν είμαι καλά με όλα αυτά που συμβαίνουν, έχω κατάθλιψη’.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012

Eπιλόχεια κατάθλιψη

Η μετάβαση στη γονεϊκή ιδιότητα δεν συντροφεύεται πάντα από ευχαρίστα συναισθήματα αλλά συχνά μπορούν να προκύψουν και αρνητικά συναισθήματα.

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012

Εφηβική Αυτοκτονία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Συζητώντας με το παιδί σας, αν έχει κατάθλιψη ή σκέψεις για αυτοκτονία, είναι χρήσιμο. Μια τέτοια συζήτηση θα παράσχει τη διαβεβαίωση ότι κάποιος νοιάζεται και θα δώσει στο νεαρό άτομο την ευκαιρία να μιλήσει για τα προβλήματά του.

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011

Η κοινωνική απομόνωση, το άγχος και οι ανθρώπινες σχέσεις

Τα ‘νοητά τείχη’ μάς εμποδίζουν να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση και το παρατεταμένο άγχος ‘διαφυγής’, δίνει τη θέση του στην κατάθλιψη και την απάθεια.