Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

12 συνήθειες που καταστρέφουν την ψυχική υγεία

Καμπουριάζετε όταν περπατάτε; Είστε συνέχεια με το κινητό στο χέρι; Αυτές και 10 ακόμα συνήθειες μπορούν να σας οδηγήσουν σε συμπτώματα κατάθλιψης.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Διαχείριση στρες (α’ μέρος): Παράγοντες κινδύνου για τη σωματική και ψυχική υγεία

Ποιοι είναι οι στρεσογόνοι παράγοντες; Ευθύνεται μόνο το άτομο, οι συνθήκες της καθημερινότητας ή η γενικευμένη ανασφάλεια;

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Διαχείριση της κρίσης και ψυχική υγεία

Ο καθένας βιώνει διαφορετικά την κρίση. Ποιες παγίδες για την ψυχική μας υγεία κρύβει και ποιες επιλογές έχουμε;

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία

Οι περισσότερες από τις μελέτες που διερευνούν τις επιπτώσεις των οικονομικών κρίσεων στην ποιότητα ζωής των ατόμων δείχνουν συσχέτιση ανάμεσα στην ανεργία και τα επίπεδα γενικής νοσηρότητας και κατάθλιψης.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Όταν το σώμα προκαλεί την ψυχή να μιλήσει

Υπάρχουν φορές που το σώμα θέλει να κινητοποιήσει όλο το ανθρώπινο σύστημα όταν εκείνο έχει πιεστεί για ή σε κάτι. Πολλές φορές αφήνουμε τα συμπτώματα να φανούν στο σώμα μας για να αναρωτηθούμε και μετά να κινητοποιηθούμε.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

Αλλάζει η ζωή μετά από βαριατρική επέμβαση;

Βελτιώνονται όλες οι παράμετροι που αφορούν στη σωματική υγεία, τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες και αυτές που σχετίζονται με την ψυχική υγεία του ατόμου.

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Επέμβαση θυρεοειδούς

Ο θυρεοειδής είναι ο σημαντικότερος αδένας του ανθρώπινου σώματος. Διαχειρίζεται με απόλυτη ακρίβεια τις σπουδαιότερες λειτουργίες του οργανισμού, ρυθμίζοντας τις καύσεις, την ανάπτυξη, το μεταβολισμό και έμμεσα την ψυχική μας υγεία και ισορροπία.

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2006

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην ψυχική υγεία των μαθητών

Αφήνοντας την οικογένειά εντασσόμαστε στο σχολικό πλαίσιο φτιάχνοντας καινούργιους δεσμούς με τους εκπαιδευτικούς μας και τους συμμαθητές μας. Οι μαθητές μεταφέρουν στους εκπαιδευτικούς τις εικόνες των γονιών τους μαζί με τα συναισθήματα που συνδέονται με αυτές.

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2006

β. Οι συνέπειες του διαβήτη στην ψυχική υγεία του ασθενή

Εκείνο, όμως, που, συνήθως, αγνοούμε, είναι το πόσο καθοριστική σημασία έχει η προσωπικότητα και οι συναισθηματικές αντιδράσεις του ασθενή, που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη και πώς οι αντιδράσεις αυτές μπορούν να επηρεάσουν την πορεία της νόσου.

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2002

Υψηλή θερμοκρασία

Οι κλιματολογικές συνθήκες του περιβάλλοντος, έχουν επιπτώσεις στη φυσική και ψυχική κατάσταση του εργαζόμενου, με τελικό αποτέλεσμα να επηρεάζουν σοβαρά την υγεία και την ασφάλειά του κατά τη διάρκεια της εργασίας.