Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Παχυσαρκία και καρκίνος

Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας θεωρείται επιτακτική όχι για λόγους αισθητικής, αλλά για λόγους υγείας, καθώς η παχυσαρκία είναι συνυφασμένη με μια σειρά άλλων νόσων.

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010

Καρκίνος προστάτη: Aπό την έγκαιρη διάγνωση στη σύγχρονη θεραπεία

Η αιτία του καρκίνου του προστάτη δεν είναι ακόμη γνωστή. Υπεισέρχονται διάφοροι παράγοντες, όπως η ηλικία, η ορμονική κατάσταση, γενετικοί και περιβαλλοντολογικοί παράγοντες.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Καρκίνος του προστάτη και πρόληψη

O καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον πιο συχνό καρκίνο που προσβάλλει τους άνδρες. Η συχνότητα αυξάνει με την ηλικία. Σημαντικός είναι ο ρόλος των διατροφικών παραγόντων.

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010

Καρκίνος των ωοθηκών

Ο καρκίνος των ωοθηκών εκδηλώνεται συνήθως μετά τα 50 χρόνια και είναι δύσκολο να ανιχνευθεί στα αρχικά του στάδια.

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010

Πώς θα προλάβουμε τον καρκίνο

Ο καρκίνος αποτελεί σήμερα τη δεύτερη αιτία θανάτου, στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες και στην Ευρώπη. Οι άντρες κινδυνεύουν κυρίως, από καρκίνο πνεύμονα, προστάτη και παχέος εντέρου, ενώ οι γυναίκες από καρκίνο πνεύμονα, μαστού και παχέος εντέρου.

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Καρκίνος της μήτρας: Η σημασία της πρόληψης

Ο καρκίνος της μήτρας αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου, από καρκίνο, στις γυναίκες. Διακρίνουμε το καρκίνωμα του τραχήλου της μήτρας και του ενδομητρίου.

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Καρκίνος του μαστού και εξωσωματική γονιμοποίηση

Η αντιμετώπιση της υπογονιμότητας επιβάλλει και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή, η δράση της οποίας, όμως, μπορεί θεωρητικά να συσχετιστεί με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Καρκίνος του προστάτη και ρομποτική ουρολογία

Το ρομπότ-χειρουργός ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τις επεμβάσεις, που εκτελούσαν ήδη οι παραδοσιακοί χειρουργοί, με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009

Καρκίνος του μαστού: 8 τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο

Υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Καρκίνος του πρωκτού

O θάνατος, χθες, της γνωστής ηθοποιού της δεκαετίας του ‘70 Φάρα Φώσετ μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο ρίχνει φως σε μια σπάνια και σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό μορφή καρκίνου.