Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Εξελίξεις στον Καρκίνο του Θυρεοειδούς

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι ο πιο συχνός ενδοκρινής όγκος και ένας από τους πλέον αυξανόμενους καρκίνους σε όλον τον κόσμο. Ο διαφοροποιημένος καρκίνος του θυρεοειδούς (ΔΚΘ), ιδιαίτερα ο θηλώδης, παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Ένα τηλεφώνημα, μια ζωή και η μαστογραφία...

Μια ζωή αξίζει όσο τα 'ψιλά γράμματα' μιας εξέτασης; Όσο το τηλεφώνημα σε έναν γιατρό; Ή όσο η καλόπιστη επιμονή του γιατρού; Αν ο αντίπαλος είναι ο καρκίνος του μαστού, η απάντηση είναι 'ναι'.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

1. Διάγνωση καρκίνου του θυρεοειδούς

Ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα αποτελεί το συχνότερο ενδοκρινικό καρκίνο και μόλις το 1% όλων των κακοηθών νεοπλασιών του ανθρώπου.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009

Καρκίνος του προστάτη: διάγνωση με το διορθικό έγχρωμο Doppler

Ο καρκίνος του προστάτη αδένα αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στον άντρα μετά την ηλικία των 50 χρόνων. Η διάγνωση στηρίζεται στο ιστορικό, την κλινική εικόνα και τα εργαστηριακά ευρήματα.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

Καρκίνος του προστάτη

Άνδρες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη με καρκίνωμα στον προστάτη. Κάθε 15 λεπτά ένας θάνατος συμβαίνει και 5 άνδρες μαθαίνουν ότι πάσχουν από καρκίνο στον προστάτη παγκοσμίως.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008

Καρκίνος του προστάτη: Αίτια και αντιμετώπιση

Ο καρκίνος του προστάτη είναι καρκίνος της τρίτης ηλικίας, και αφορά σε ποσοστό περίπου 75% άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω, ενώ εμφανίζεται πιο σπάνια σε άτομα ηλικίας 50-60 ετών.

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008

Αντισυλληπτικά και καρκίνος στο μαστό

Από τη δεκαετία του 1960 το αντισυλληπτικό χάπι είναι ο πιό δημοφιλής και αποτελεσματικός τρόπος αντισύλληψης. Όμως, ο συσχετισμός των οιστρογόνων με τον αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να προκαλούν την αντιπαράθεση των επιστημόνων.

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008

Καρκίνος της oυροδόχου κύστης

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης έρχεται δεύτερος σε συχνότητα, μετά τον καρκίνο του προστάτη, και παρουσιάζει μία προτίμηση προς τους άνδρες (σχέση ανδρών- γυναικών με όγκο στην κύστη 3:1).

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2008

Καρκίνος του νεφρού

Ανακαλύπτεται συχνά τυχαία από υπερηχογράφημα, που γίνεται για άλλο λόγο. Δεν υπάρχουν συνήθεις προδιαθεσικοί παράγοντες και είναι ύπουλος.

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008

Μαστός: Πηγή ζωής ή παγίδα θανάτου

Ο καρκίνος του μαστού είναι μία νόσος με θύματα εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 8% των γυναικών θα εμφανίσουν καρκίνο του μαστού που αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 ασθενείς στις αναπτυγμένες χώρες.