Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006

4. Μπορεί να διαγνωσθεί έγκαιρα ή να προληφθεί;

Η απάντηση είναι αναμφίβολα καταφατική. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί να διαγνωσθεί σε πρώιμα στάδια μέσω του προληπτικού ελέγχου των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αλλά και να προληφθεί με την αφαίρεση των προκαρκινικών βλαβών (πολυπόδων) του εντέρου. Η πρώιμη διάγνωση εξασφαλίζει την πλήρη σχεδόν θεραπεία.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006

γ. Βασικοί καρκινικοί προγνωστικοί δείκτες

Ο καρκίνος αποτελεί μια νόσο με μεγάλη ετερογένεια και ποικιλία, στενά συνυφασμένη με την πρόγνωση και την έκβασή της.

Πέμπτη, 06 Απριλίου 2006

α. Ο Καρκίνος Γενικά

Με τις μάστιγες της κακής διατροφής και των λοιμωδών ασθενειών κάτω από σχετικά καλό έλεγχο σε πολλά μέρη στον κόσμο, ο καρκίνος έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα υγείας.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2006

Μαστογραφία

Με τη μαστογραφία, ο γιατρός σας μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο του στήθους, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν ενοχλήσεις ή συμπτώματα. Ο εντοπισμός μπορεί να γίνει μέχρι και δύο χρόνια προτού ο καρκίνος του μαστού μεγαλώσει και ψηλαφηθεί.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005

Πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε περίπου 1.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού δεν έχουν πλήρως διευκρινιστεί, αν και πολλοί από αυτούς φαίνεται να σχετίζονται με τα επίπεδα των οιστρογόνων που είναι οι βασικές γυναικείες ορμόνες.

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2004

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστεως

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστεως είναι η δεύτερη πιο συχνή νεοπλασία του ουρογεννητικού συστήματος. Παγκοσμίως συμβάλλει σε 250.000 νέες διαγνώσεις καρκίνου κύστεως και οδηγεί σε 120.000 θανάτους ετησίως. Η αναλογία ανδρών γυναικών είναι 3:1.

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2004

Ιστιοκύττωση: Μία ορφανή ασθένεια...

Είναι πολλά και συχνά τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος σήμερα. Ασθένειες όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, το πεπτικό έλκος, ο καρκίνος είναι καθημερινά και σημαντικά προβλήματα για πολλούς ανθρώπους. Εάν όμως κάποιος πάσχει από σπάνια ή άγνωστα νοσήματα τα προβλήματα είναι περισσότερα.

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2004

Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα

Στην Ελλάδα, ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο στους άνδρες και τον δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στις γυναίκες.

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2004

Κάπνισμα STOP!

Για σένα προσωπικά η σημερινή μέρα είναι οριακή. Αν κόψεις το τσιγάρο σήμερα, σώζεσαι... Αν το κόψεις αύριο, θα είναι πλέον πολύ αργά, γιατί ο καρκίνος, το εγκεφαλικό και άλλες σοβαρές αρρώστιες θα έχουν καταστρέψει για πάντα την ζωή σου.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2004

Η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα

Από τις ορατές και αόρατες ακτινοβολίες που εκπέμπει ο ήλιος, οι αόρατες υπεριώδεις (UVA - UVB), φτάνουν στην επιφάνεια της γης και προκαλούν τα πιο πολλά προβλήματα. Η υπεριώδης ακτινοβολία διεισδύει στο δέρμα και τους οφθαλμούς και συχετίζεται με την εμφάνιση σοβαρών νοσημάτων, όπως ο καρκίνος του δέρματος και ο καταρράκτης. Δεν υπάρχει ασφαλής υπεριώδης ακτινοβολία.