Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007

H περιτομή προστατεύει από τη μόλυνση με τον ιο του AIDS

Πρόκειται για μια πολύ απλή επέμβαση, που γίνεται με τοπική νάρκωση και χωρίς εισαγωγή στο νοσοκομείο, η οποία στα χέρια των ειδικών έχει έξοχο αισθητικό αποτέλεσμα.

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω για τον HIV και το AIDS

Ο HIV (Human Immunodeficiency Virus) είναι ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας, ο ιός δηλαδή που προκαλεί το AIDS (Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας). Ο HIV προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005

Πρόληψη από τον ιό του AIDS

Από το 1981 που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός έως σήμερα, επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται εντατικά κατά του AIDS. Γνωρίζουμε πολλά για τον ιό και είναι απολύτως γνωστό το πως προκαλείται και πως προλαμβάνεται η μόλυνση.

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005

AIDS με αγάπη για τον νέο άνθρωπο

«Η ψυχική ευγένεια που ξεπερνάει την ανθρώπινη ανάγκη, δεν είναι ανεκτή: Δύο άνθρωποι που ζουν μαζί και μετέχουν σε μια ιδιωτική τελετουργία πρέπει να το σκέφτονται σοβαρά. Αισθανόμαστε ανεξήγητα μειωμένοι μπροστά σε μια ψυχική συγγένεια που δηλώνει ισόβια πίστη, χωρίς να βγάζει μιλιά» (Κώστας Παπαγιώργης).

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2005

Μαλακό έλκος

Το μαλακό έλκος είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα επειδή τα έλκη που προκαλεί αυξάνουν τον κίνδυνο της μετάδοσης του AIDS.