Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Τι να κάνετε για να διατηρήσετε τη γονιμότητά σας

Οι γυναίκες που καπνίζουν, εκτός των άλλων προβλήμάτων έχουν σημάδια πρόωρης ωοθηκικής γήρανσης, καής ανταπόκρισης στις ορμόνες διέγερσης και κακής ποιότητας ωαρίων.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009

Μεσοθεραπεία: ‘όπλο’ κατά της γήρανσης

Μία από τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης γίνεται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας.

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Ποια 'όπλα' έχουμε κατά της γήρανσης;

Πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης και να επιμηκύνουμε την περίοδο νεότητος και σφρίγους; Ειδικά για το δέρμα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να το διατηρήσουμε νεανικό όσο περισσότερο γίνεται;

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Οστεοπαθητική και οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι μια πάθηση ή γήρανση του οστίτη ιστού, του σκελετού μας.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Ανανεώστε το πρόσωπό σας

Ποιές άμεσες λύσεις κατά της γήρανσης του προσώπου υπάρχουν;

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007

Πώς θα καθυστερήσουμε τη γήρανση

Με την πάροδο της ηλικίας δημιουργούνται προοδευτικές φθορές στο ανθρώπινο σώμα, με παράλληλη μείωση της ικανότητας που έχει να επισκευάζει τις φθορές αυτές. Μπορούμε να φρενάρουμε το χρόνο;

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2007

Η γήρανση και οι συνέπειές της στον ανθρώπινο οργανισμό

Η βιολογική γήρανση χαρακτηρίζεται από την προοδευτική μείωση της λειτουργικότητας όλων των βιολογικών συστημάτων του ανθρώπινου σώματος καθώς και των αμυντικών εφεδρειών του.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005

α. Γενικά

Η γήρανση του προσώπου είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού βλαπτικών παραγόντων στο δέρμα, που δρουν αθροιστικά με το πέρασμα του χρόνου.

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005

Καταρράκτης

Ο καταρράκτης, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες θόλωσης της όρασής μας μετά από κάποια ηλικία. Ο καταρράκτης είναι μέρος του φαινομένου της γήρανσης του ματιού. Ολοι οι άνθρωποι μετά από κάποια ηλικία εμφανίζουν μια θόλωση του φακού.

Τρίτη, 17 Μαΐου 2005

Χειρουργική Αντικατάστασης Μαλλιών

Η τριχόπτωση προκαλείται κυρίως από έναν συνδυασμό γήρανσης, αλλαγής στις ορμόνες και οικογενειακού ιστορικού φαλάκρας. Ο κανόνας είναι ότι όσο νωρίτερα αρχίσει η τριχόπτωση, τόσο σοβαρότερο θα γίνει το πρόβλημα της φαλάκρας. Η τριχόπτωση μπορεί επίσης να προκληθεί από εγκαύματα ή τραυματισμό, οπότε η χειρουργική αντικατάστασης μαλλιών θεωρείται διορθωτική θεραπεία.