Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Εφηβικός εγκέφαλος και συμπεριφορά

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες εστιάζουν στην ανάπτυξη και λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ειδικά για την εφηβική ηλικία έχουν έρθει στο φως ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που εξηγούν την συμπεριφορά των εφήβων.

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος: Νέα τεχνική στη χειρουργική αντιμετώπιση της

Ο ασθενής που υποβάλλεται στη M.I.K. βιώνει ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο, αποκαθιστά την κίνηση του γόνατος και επιστρέφει στις δραστηριότητες του γρηγορότερα, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιείται η απώλεια αίματος και αποφεύγεται στο πλείστον των περιπτώσεων η ανάγκη μεταγγίσεως.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Σπερματέγχυση και Υπογονιμότητα

Πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα αποτελεσματική, κατά την διάρκεια της οποίας η γυναίκα λαμβάνει, αφενός μεν, μικρότερες ποσότητες φαρμάκων σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση, αφ’ ετέρου δε, υφίσταται μικρότερη ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Δερματοπάθειες: η «σκοτεινή πλευρά» του ήλιου

Καμία κρίση δεν μπορεί να αναβάλει την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι είναι… πάλι εδώ, λοιπόν, για να κολυμπήσουμε στη θάλασσα, για να βρεθούμε περισσότερες ώρες έξω, για να χαλαρώσουμε στις (μικρές ή μεγάλες) διακοπές μας, για να χαρούμε τους καρπούς του.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Ελονοσία: Πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο

Η μετάδοση της νόσου γίνεται με τσίμπημα κουνουπιού του γένους των ανωφελών, αφού προηγουμένως έχει τσιμπήσει προσβεβλημένο άτομο.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Κρυάδες

Οι κρυάδες είναι επαναλαμβανόμενες συσπάσεις μέρους ή ολόκληρου του σώματος οι οποίες γίνονται σε ακούσια βάση και συνοδεύονται από το αίσθημα ψυχρότητας ή κρύου.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Οφθαλμική Γενετική

Όλα όσα αξίζει να ξέρουμε για την οφθαλμική γενετική και τι μπορεί να κάνει για μας και τα παιδιά μας.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Λιγότερο κάπνισμα, περισσότερο σεξ

Το κάπνισμα σκοτώνει το σεξ και πεθαίνει την στύση στον άνδρα....

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012

Οδηγίες για τη διαχείριση του πόνου στην αρθρίτιδα

Περί τους 400 ρευματολόγους από 17 κράτη συμμετείχαν στη δημιουργία κατευθυντηρίων οδηγιών για την αντιμετώπιση του πόνου στις φλεγμονώδεις αρθρίτιδες και κυρίως στη Ρευματοειδή αρθρίτιδα στην καθημερινή κλινική πράξη.

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012

Η ακράτεια μετά τον τοκετό

Ο τοκετός και όχι η κύηση αυτή καθεαυτή είναι υπεύθυνος για τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στους μυς που αποτελούν το μυικό πυελικό τοίχωμα.