Πολλές φορές, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπογονιμότητας σε ζευγάρια που δεν μπορούν να ‘συλλάβουν’, δεν ανευρίσκεται κανένα αίτιο υπογονιμότητας. Οι σάλπιγγες είναι βατές και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων εντός του φυσιολογικών ορίων από πλευράς αριθμού και κινητικότητας.
Σε αυτά τα ζευγάρια, λοιπόν που δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε καμία αιτία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, πριν την εξωσωματική γονιμοποίηση, που είναι και η τελευταία λύση, την σπερματέγχυση, είτε την κλασσική, είτε την μέθοδο IUI-FSP.
Πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα αποτελεσματική, κατά την διάρκεια της οποίας η γυναίκα λαμβάνει, αφενός μεν, μικρότερες ποσότητες φαρμάκων σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση, αφ’ ετέρου δε, υφίσταται μικρότερη ψυχολογική και οικονομική επιβάρυνση.
Όταν ο αριθμός των σπερματοζωαρίων δεν είναι αρκετός, μπορεί να γίνουν δύο συλλογές σπέρματος (pooling), η μια στην αρχή του κύκλου και η άλλη την ημέρα της σπερματέγχυσης, με σκοπό την μεγιστοποίηση της ποσότητας του δείγματος.
Όλη η διαδικασία της ελεγχόμενης διέγερσης της ωοθυλακιορρηξίας και της εξωσωματικής γονιμοποίησης πραγματοποιείται στο ιατρείο με την προσωπική του παρακολούθηση και φροντίδα. Η επεξεργασία του σπέρματος και η μέθοδος σπερματέγχυσης πραγματοποιείται σε Μαιευτήριο.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Έκθεση: Το κόστος περίθαλψης αναμένεται να αυξηθεί κατά 10,4% παγκοσμίως το 2025
Από 1η Φεβρουαρίου σε ισχύ νέα πλατφόρμα για την Υγεία
Σύντομο ερωτηματολόγιο δίνει πληροφορίες για τον κίνδυνο εμφάνισης 19 χρόνων νόσων