Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Πώς θα προλάβετε την ‘εορταστική’ γαστρεντερίτιδα

Η γαστρεντερίτιδα είναι μια συχνή λοίμωξη της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων. Τι πρέπει να προσέξετε για να την αποφύγετε.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Ενδομητρίωση

Είναι από τις πιο συχνές γυναικολογικές παθήσεις. Παρουσιάζονται σε ποσοστό 7 έως 10 τοις εκατό. Η ενδομητρίωση ξεκινάει συνήθως με την αρχή της εμμηνορρυσίας και μπορεί να διαγνωστεί τυχαία σε μια γυναικολογική εξέταση ή να παραμείνει αδιάγνωστη αν δεν έχει συμπτώματα.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Ινομυώματα – Κύστεις – Πολύποδας Ενδομητρίου – Κονδυλώματα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα για τα συμπτώματα και την αντιμετώπιση των συχνών γυναικολογικών παθήσεων.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Πώς μπορούν να σωθούν χιλιάδες διαβητικοί

Σήμερα ο διαβήτης θεωρείται η 8η αιτία καρδιολογικού θανάτου.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Aυτόλογες κυτταρικές θεραπείες αναγεννητικής ιατρικής

Πέρα από τις ήδη αποδεδειγμένες κλασικές εφαρμογές των βλαστοκυττάρων στη θεραπεία κακοήθων ασθενειών, οι νέες χρήσεις των βλαστοκυττάρων και των παραγώγων τους αποτελούν αντικείμενο εντατικής έρευνας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Nέα δεδομένα για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Οι έρευνες για τις συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία, συνεχώς αποκαλύπτουν νέα στοιχεία και συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα που οδηγεί στην ανάγκη λήψης πρακτικών μέτρων.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις

Θεωρούμε ότι μια γυναίκα πάσχει από επαναλαμβανομένη ουρολοίμωξη όταν έχει 3 ή περισσότερες ουρολοιμώξεις το χρόνο. Ποια είναι τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση;

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Σύνδρομο RAYNAUD (REINO): Ένα δυσάρεστο σύνδρομο που ταλαιπωρεί κυρίως το χειμώνα

Πρόκειται για αγγειοσυσπαστική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μεταβολή του χρώματος των δακτύλων μετά από έκθεση σε κρύο ή μετά από συναισθηματική φόρτιση.

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

Κίνδυνος από βαρέα μέταλλα

Ένας ανερχόμενος διατροφικός κίνδυνος είναι τα βαρέα μέταλλα. Η επιβάρυνση της τροφικής αλυσίδας με βαρέα μέταλλα οφείλεται στη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Επιωχρική - Επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη

Η Επιωχρική / Επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη, είναι μια μεμβράνη, η οποία αρχίζει να σχηματίζεται επάνω στην ωχρά κηλίδα. Εξελίσσεται αργά και επηρεάζει την κεντρική όραση προκαλώντας θάμβος και παραμόρφωση στην εικόνα.