Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Συμπτώματα συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα εμφανίζεται όταν ένα νεύρο στο χέρι συμπιέζεται στον καρπό. Ποια είναι τα συμπτώματα.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

EMDR : Μια νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος

Το EMDR μπορεί να εφαρμοστεί από μόνο του ως μια βραχεία θεραπευτική προσέγγιση εστιασμένη σε συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς και συνδυαστικά.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Ινομυαλγία

Η ινομυαλγία περιλαμβάνεται ακόμη σε εκείνες τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, στις οποίες ελάχιστα είναι γνωστά για την παθοφυσιολογία τους και ακόμη λιγότερα για την αποτελεσματική θεραπεία τους.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Τα δώρα της ψυχής ενάντια στην ψυχική πίεση

Ένα κατακόκκινο ηλιοβασίλεμα. Ένα ζεστό μπάνιο. Μια πεταλούδα μονάρχης. Η καθησυχαστική φωνή ενός καλού φίλου. Αυτά είναι τα δώρα που τροφοδοτούν την ψυχή...

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Τύφλωσης

Ο εορτασμός της Ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων και των λαών, ούτως ώστε ν’ ελαχιστοποιηθεί ως το 2020 ο αριθμός των τυφλών παγκoσμίως.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Θεραπείες προηγμένης τεχνολογίας: WaveLight Refractive Suite

Στο βήμα του πρόσφατου 11ου Annual Refractive User’s Meeting, ο Theo Seiler, MD, PhD είπε ότι αν και το FS200 laser βρίσκεται ακόμη υπό κλινικές δοκιμές, είναι το καλύτερο femtosecond laser που έχει χρησιμοποιήσει.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Μεταμόσχευση ενδοθηλίου κερατοειδούς

Πρόκειται για μία νέα σχετικά τεχνική, η οποία επέφερε επανάσταση στις μεταμοσχεύσεις του κερατοειδούς.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Αισθητική χειρουργική: Δεν αρκεί μόνο το νυστέρι…

‘Πλαστικά σώματα είναι τα σώματα τα οποία με την ανάπτυξη της ιατρικής και της ιατρικής τεχνολογίας μπορούν να πάρουν συγκεκριμένη μορφή σύμφωνα με τη θέληση του ατόμου και της κοινωνίας’.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Oι περικαρδίτιδες και η φυματίωση

Στις χρόνιες μορφές περικαρδίτιδας στην οποία συγκαταλέγεται και η φυματίωση, ο άρρωστος πολλές φορές δεν έχει ενοχλήματα, έτσι που η διάγνωση μπορεί να γίνει και τυχαία με μια απλή ακτινογραφία που απεικονίζει μια μεγάλη καρδιά.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Ανδρική Υπογονιμότητα: Μύθοι και αλήθειες

Πότε θεωρείται κακή η ποιότητα του σπέρματος και ποια διαδικασία ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχουν προβλήματα με το σπέρμα; Μύθοι και αλήθειες για την ανδρική υπογονιμότητα.