Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Κολπική μαρμαρυγή: Ένας ύπουλος εχθρός

Η κολπική μαρμαρυγή είναι η πιο συχνή αρρυθμία της καρδιάς. Πολλές φορές εκδηλώνεται χωρίς συμπτώματα και η διάγνωση γίνεται τυχαία από μια επίσκεψη στον γιατρό για check-up ή για μια απλή μέτρηση της πίεσης.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Κουνούπια στο αστικό περιβάλλον

Για να προστατευτούμε από το τσίμπημα των κουνουπιών θα πρέπει όταν απολαμβάνουμε έναν περίπατο σε μία περιοχή με πυκνή βλάστηση, να φορούμε ελαφριά μακρυμάνικα ρούχα, και να εφαρμόζουμε στα απροστάτευτα μέρη του σώματός μας εντομοαπωθητικά.

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Βιολογική ερμηνεία της προσωπικότητας

Τι εννοούμε με τον όρο προσωπικότητα; Μπορεί να αλλάξει;

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ικανότητες ανάγνωσης και γραφής στο παιδί

Παρακάτω βρίσκονται τα βασικά βήματα στην πορεία των ικανοτήτων αλφαβητισμού που αναπτύσσει το παιδί σας.

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Καυγάδες στόπ: Τρόποι αποτελεσματικής επικοινωνίας για ζευγάρια

Ο λόγος που οι περισσότερες διαφωνίες σας μπορεί να καταλήγουν σε καυγά είναι ότι ακολουθείτε λάθος τρόπο χειρισμού τους. Πώς θα επικοινωνείτε αποτελεσματικά;

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Μεταμόσχευση οργάνων

Έχει καθιερωθεί πλέον σαν θεραπευτική πρακτική που επιτρέπει την αποκατάσταση των λειτουργιών του σώματος που σε μερικές περιπτώσεις είχαν μερικώς υποκατασταθεί με μία μηχανικού τύπου μέθοδο.

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Στένωση Αορτικής Βαλβίδας: Το χειρουργείο δεν είναι πια μονόδρομος

Πρωτοπορία της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στένωσης Αορτικής Βαλβίδας: Το χειρουργείο δεν είναι πια μονόδρομος.

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011

Πώς θα διατηρήσουμε τον εγκέφαλό μας σε φόρμα

Υπάρχουν άμεσοι τρόποι με σκοπό να διατηρούμε ομαλή τη λειτουργία του εγκεφάλου, να τον συντηρούμε σωστά και να ενισχύουμε τις ικανότητές του.

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2011

′Αχρωμα κόπρανα

Το χρώμα των κοπράνων είναι διακριτό και ανάλογα με το είδος της προσλαμβανόμενης τροφής ποικίλει. Τι συμβαίνει όταν τα κόπρανα είναι άχρωμα.

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011

Ουρολοιμώξεις και κάκωση νωτιαίου μυελού

Στα άτομα με κάκωση νωτιαίου μυελού και νευρογενή κύστη, μένει πάντα ένα υπόλειμμα ούρων στην κύστη τους, με αποτέλεσμα να είναι συχνή η ανάπτυξη μικροβίων.