Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010

Τα Κέντρα διακοπής του καπνίσματος

Τα κέντρα διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010

Ήλιος και Γυαλιά Ηλίου: Συμβουλές για τη σωστή επιλογή

Σήμερα, είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη η προστασία των ματιών με τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου. Συμβουλές για τη σωστή επιλογή.

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Πώς αντιμετωπίζονται τα ανευρύσματα της αορτής

Είναι αναμφισβήτητο ότι το ανεύρυσμα της αορτής είναι επικίνδυνο όταν έχει μεγάλο μέγεθος. Τα τοιχώματα της αορτής χάνουν την ελαστικότητά τους όταν η διάμετρος της αορτής υπερβεί τα 5-5,5 εκατοστά.

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Λοιμώδης ενδοφθαλμίτιδα

Η λοιμώδης ενδοφθαλμίτιδα είναι φλεγμονή από λοιμογόνους μικροοργανισμούς που αναπτύσσεται μέσα στον οφθαλμικό βολβό και περιλαμβάνει το υαλοειδές σώμα. Είναι σοβαρή λοίμωξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση.

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010

Πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος γόνατος: νεότερες απόψεις

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος είναι ο σύνδεσμος του γόνατος ο οποίος υφίσταται συχνότερα τραυματισμό, ως αποτέλεσμα αθλητικής κάκωσης, πτώσεων ή τροχαίων ατυχημάτων.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Επιλόχεια κατάθλιψη: αιτίες και αντιμετώπιση

Μια στις 10 γυναίκες μπορεί να εμφανίσει επιλόχεια κατάθλιψη που συνοδεύεται από ατονία και δυσαρέσκεια, συμπτώματα που μπορεί να είναι πιο έντονα ή να επιδεινώνονται σε συγκεκριμένες ώρες όπως το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Πολύτιμες λύσεις από τα αιμοποιητικά βλαστικά κύτταρα

Το αίμα που συγκρατείται στον πλακούντα αμέσως μετά τη γέννηση ενός παιδιού είναι πολύτιμο, καθώς είναι πλούσιο σε βλαστικά κύτταρα.

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Πρακτικές λύσεις που ανακουφίζουν τον πόνο της έμμηνης ρύσης

Όταν οι πόνοι περνούν με παυσίπονα, συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όταν όμως δεν υποχωρούν, ενδέχεται και να μην είναι αθώοι.

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Οι καρωτίδες και οι στενώσεις τους

Οι καρωτίδες είναι δύο βασικές αρτηρίες που φέρνουν το αίμα στον εγκέφαλο. Μπορεί κάποιος εάν θέλει να τις ψηλαφίσει στα πλάγια του λαιμού. Ποια μυστικά όμως κρύβουν αυτές οι δύο βασικές αρτηρίες;

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Λαπαροσκοπική κολεκτομή

Τώρα, μία νέα μέθοδος γνωστή ως λαπαροσκοπική κολεκτομή, επιτρέπει στον χειρουργό να κάνει την επέμβαση με πολύ μικρές τομές.