Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009

Η οστεοπόρωση σε 10 ερωτήσεις

10 απαντήσεις για την οστεοπόρωση, από τα αίτια έως την αντιμετώπιση.

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009

Καταρρίπτοντας τους μύθους για την κατάθλιψη

Ο όρος ‘κατάθλιψη’ στην εποχή μας ίσως είναι από τις λέξεις που συχνά χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν συνήθως μια δυσάρεστη συναισθηματική διάθεση. Ποιοι φαίνεται να είναι οι βασικοί μύθοι για την κατάθλιψη;

Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2009

12 περίεργες αιτίες πονοκεφάλου

Υπάρχουν αρκετές αιτίες πονοκεφάλου που πιθανόν να μη γνωρίζετε. Ποιες είναι αυτές και πώς μπορείτε να προλάβετε και να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο που σας τυραννά;

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Οι 12 απειλές για την υγεία μας

Η ενημέρωση των ζευγαριών είναι υψίστης σημασίας, διότι το AIDS, τα κονδυλώματα και ο έρπης έχουν προσλάβει διαστάσεις επιδημίας.

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2009

Ποια είναι η χρησιμότητα του Ηλεκτροκαρδιογραφήματος

Σήμερα, παρά την τεράστια πρόοδο της Καρδιολογίας, το ηλεκτροκαρδιογράφημα εξακολουθεί να είναι σπουδαίο διαγνωστικό μέσο των παθήσεων της καρδιάς και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εξακολουθεί να είναι μοναδικό.

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Το παιχνίδι της αυτοεκτίμησης

Παρόλο που τη λέξη αυτοεκτίμηση τη συμπεριλαμβάνουμε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο πολύ συχνά, αν ρωτήσουμε τι είναι αυτοεκτίμηση πολλοί λίγοι θα είναι εκείνοι που θα μπορούν να δώσουν μια σαφή απάντηση.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Εγκυμοσύνη και γρίπη από τον ιό Η1Ν1

Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής εάν ο ιός και η νόσηση από αυτόν έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει μια τάση να νοσούν πιο εύκολα οι έγκυες γυναίκες.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Επιστημονικές Καινοτομίες στο Γλαύκωμα: Τι να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια;

Νέες διαγνωστικές δοκιμασίες, νευροπροστασία, εμβρυονικά βλαστοκύτταρα και νέες χειρουργικές τεχνικές αποτελούν τις μελλοντικές εξελίξεις όσον αφορά το γλαύκωμα.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Διαγνωστικές εξετάσεις για εξωσωματική γονιμοποίηση

Εάν έχετε ένα πρόβλημα γονιμότητας, ή οι αρχικές δοκιμές δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχει ένα, το επόμενο βήμα είναι να σας δει ένας Γυναικολόγος Ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009

Πόσο προειδοποιεί το έμφραγμα

Το έμφραγμα συμπεριφέρεται όπως ο σεισμός. Στο σεισμό μπορεί να υπάρξουν προσεισμοί, δηλαδή μικρής έντασης σεισμοί πριν από τον μεγάλο κύριο σεισμό. Μπορεί, όμως, και να μην υπάρξουν προσεισμοί και ξαφνικά να εκδηλωθεί ο κυρίως σεισμός.