Ερευνητές του University of Bristol, του King's College του Λονδίνου και του UCL (University College London), προσπάθησαν να διερευνήσουν τον επιπολασμό και τη συχνότητα αυτοκτονικών σκέψεων και συμπεριφοράς μεταξύ των υγειονομικών του NHS στη Βρετανία και τη σχέση τους με παράγοντες επαγγελματικού κινδύνου.
Η ομάδα ανέλυσε απαντήσεις από τις διαδικτυακές έρευνες NHS CHECK που ολοκληρώθηκαν από εργαζόμενους στον τομέα της υγείας (κλινικούς και μη), φοιτητές και εθελοντές σε 18 NHS Trusts σε όλη την Αγγλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Οι απαντήσεις από 12.514 συμμετέχοντες ολοκληρώθηκαν κατά την έναρξη και από 7.160 συμμετέχοντες, σε έξι μήνες παρακολούθησης, μεταξύ Απριλίου 2020 και Αυγούστου 2021.
Περίπου ένας στους 10 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας παρουσίασαν σκέψεις αυτοκτονίας κατά το πρώτο έτος της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με τη μελέτη δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE στις 21 Ιουνίου.
Τα αποτελέσματα υπογράμμισαν ότι η έκθεση σε γεγονότα που έρχονταν σε αντίθεση με τις ηθικές αξίες, η έλλειψη αυτοπεποίθησης σχετικά με την έκφραση ανησυχιών για την ασφάλεια και ότι αυτές θα αντιμετωπιστούν, το αίσθημα έλλειψης υποστήριξης από τους διευθυντές και το να έχουν να παρέχουν μειωμένο επίπεδο φροντίδας, συνέβαλαν σημαντικά στη δυσφορία του προσωπικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στο δεύτερο εξάμηνο, μεταξύ των κλινικών γιατρών, η έλλειψη εμπιστοσύνης σχετικά με την αντιμετώπιση ανησυχιών ασφάλειας, προέβλεπε, ανεξάρτητα, αυτοκτονικές σκέψεις.
Η Δρ Prianka Padmanathan, δήλωσε: «Οι αναλύσεις μας δείχνουν ότι μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που δεν είχαν βιώσει αυτοκτονικές σκέψεις όταν ολοκλήρωσαν για πρώτη φορά την έρευνα, ένας - στους δέκα ανέφεραν ότι τις βίωσαν έξι μήνες αργότερα. Επιπλέον, σχεδόν ένας στους 25 ανέφερε ότι έκανε απόπειρα αυτοκτονίας για πρώτη φορά.
Πηγές:
PLOS ONE
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}