Ερευνητές με επικεφαλής επιστήμονες του Indiana University School of Medicine, ανέπτυξαν καινότομο νέα εξέταση αίματος για τη σχιζοφρένεια.
Η νέα εξέταση εντοπίζει βιοδείκτες στο αίμα που μπορούν να μετρήσουν αντικειμενικά την τρέχουσα σοβαρότητα και τον μελλοντικό κίνδυνο σχιζοφρένειας και να τα ταιριάξει αγωγές που θα είναι πιο αποτελεσματικές για την εξατομικευμένη βιολογία.
Ο καθηγητής Alexander Niculescu, του IU School of Medicine, δήλωσε ότι η σχιζοφρένεια είναι δύσκολο να διαγνωστεί- ιδιαίτερα στην αρχή- και ότι το να ταιριάξουν οι άνθρωποι με τη σωστή αγωγή από την αρχή είναι πολύ σημαντικό.
Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Molecular Psychiatry, ερευνητές εξέτασαν ασθενείς με ψυχικές νόσους οι οπαίοι παρακολουθήθηκαν για 10 χρόνια. Εντόπισαν βιοδείκτες που μπορεί να προβλέψουν καταστάσεις με υψηλές παραισθήσεις και ψευδαισθήσεις, καθώς και μελλοντικές νοσηλείες σε ψυχιατρικές κλινικές που συνδέονται με αυτές.
Μελέτησαν επίσης ποιοι βιοδείκτες είναι στόχοι υπαρχόντων φαρμάκων που επιτρέπουν το ταίριασμα ασθενών με τη σωστή θεραπεία.
Η εργασία βασίστηκε σε προηγούμενες έρευνες των τελευταίων 2 δεκαετιών του Niculescu και των συναδέλφων του στους βιοδείκτες αίματος για άλλες ψυχικές νόσους (διαταραχές διάθεσης, άγχος, μετατραυματικό στρες, κίνδυνο αυτοκτονίας, πόνο και διαταραχές μνήμης).
Ο Niculescu δήλωσε γενικά, ότι οι καλύτεροι βιοδείκτες προγνωστικά ήταν καλύτεροι από τις standard κλίμακες που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση κάποιου με ψευδαισθήσεις ή παραισθήσεις -που σημαίνει ότι η χρήση του τεστ βιοδεικτών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της υποκειμενικότητας και αβεβαιότητας των ψυχιατρικών αξιολογήσεων.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}