Σε νέα έρευνα, επιστήμονες εντόπισαν πρωτεΐνη που φέρουν οι νυχτερίδες, η οποία θα μπορούσε να εξηγεί τη μακροζωία και την αντοχή σε ορισμένους ιούς, με πιθανές ‘’θεραπευτικές δυνατότητες’’ για τους ανθρώπους.
Όπως αναφέρει η Telegraph, οι νυχτερίδες έχουν πολύ μακρύ προσδόκιμο ζωής για μικρά θηλαστικά –ορισμένες ζουν έως 40 χρόνια. Μπορούν να ζουν με ιούς που σε ανθρώπους είναι βλαβεροί, όπως οι SARS, Ebola και Zika.
Ερευνητές από τη Σιγκαπούρη και την Κίνα δήλωσαν ότι αυτό οφείλεται σε τροποποιημένη εκδοχή της πρωτεΐνης ‘’ASC2 νυχτερίδας’’, που καταστέλλει τη φλεγμονώδη αντίδραση στις νυχτερίδες.
Όταν ερευνητές τροποποίησαν γενετικά ποντικούς να φέρουν την πρωτεΐνη, οι ποντικοί έδειξαν τις ίδιες άμυνες στη φλεγμονή όπως έδειχναν οι νυχτερίδες.
Ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο έγιναν επίσης πιο ανθεκτικά.
Ο Lin-Fa Wang, δήλωσε ότι η ASC2 της νυχτερίδας θα μπορούσε να κρατά το κλειδί της μακροζωίας και να μειώνει και τη θνησιμότητα από ιούς στους ανθρώπους.
Ο επιστήμονας δήλωσε ότι μπορεί ενδεχομένως αυτός να μην είναι ο μοναδικός παράγοντας, καθώς η βιολογία ποτέ δεν είναι τόσο απλή. Όμως η γενική μείωση της φλεγμονής πιθανόν παίζει ρόλο στην υγιή γήρανση των νυχτερίδων.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}