Διατροφή

Χυλοπίτες με δυόσμο και χαλούμι

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε χυλοπίτες, ελαιόλαδο, χαλούμι, δυόσμο, κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι.

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γιαννιτσοπούλου Kάλλια
Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. χυλοπίτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 μέτριο ματσάκι ψιλοκομμένος δυόσμος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε το νερό στο βραστήρα για να γλιτώσουμε χρόνο, το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τις χυλοπίτες για περίπου 10 λεπτά. Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς το κρεμμυδάκι.

Μόλις μαραθεί προσθέτουμε το χαλούμι και το δυόσμο, αλατίζουμε ελάχιστα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ροδίσει το τυρί. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι τις χυλοπίτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Τις ανακατεύουμε 2-3 φορές μέχρι να ενωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι.

Ανά μερίδα: 328 θερμίδες, 10.8γρ. λιπαρά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων