Διατροφή

Ριζότο με καλαμπόκι και αρακά

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε το καλαμπόκι και τον αρακά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013

Δημητρούλης Εμμανουήλ MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Υλικά

Εκτέλεση

Πλένουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και τα στραγγίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε το καλαμπόκι και τον αρακά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.

Κατόπιν προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, διαλυμένο σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, το θυμάρι και τα σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, έως ότου μαλακώσει το ρύζι, τα λαχανικά και απορροφηθούν τα υγρά.

Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό.

Σερβίρουμε 1 1/2 φλιτζάνι από το ριζότο σε κάθε άτομο, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων