Διατροφή

Ριζότο με λαχανικά

Το ρύζι συνοδεύεται από πιπεριές, σκόρδο, αρακά, καλαμπόκι, ντομάτες και κρεμμύδι.

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013

Καρασούλη Κωνσταντίνα MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
3 1/2 φλυτζάνια νερό
2 μέτριες πράσινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι αρακά
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
4 μέτριες ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά στους 180οC. Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο (ζεστό) νερό και, μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι. Ανακατεύουμε το μείγμα, χαμηλώνουμε την εστία σε θερμοκρασία 150οC και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το νερό.

Πηγές:
www.nutrimed.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Loading ...
Προσθήκη Σχολίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ IATRONET.GR

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων