Υλικά για 4 άτομα
1 κονσέρβα baby corn (μικρό καλαμποκάκι)
1 λίτρο νερό
μισό κοτόπουλο
μια πιπερόριζα
1 κ.σ κορν φλάουρ
2 αυγά
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένω καλά το κοτόπουλο και το βάζω όπως είναι, μαζί με τα κόκκαλά του, την ξεφλουδισμένη πιπερόριζα σε 1 λίτρο κρύο νερό στη φωτιά να σιγοβράσει για 40 περίπου λεπτά.
Βγάζω το κοτόπουλο και την πιπερόριζα από το ζωμό.
Στραγγίζω τα καλαμποκάκια και τα κόβω στα 4.
Τα ρίχνω μέσα στο ζωμό και τα βράζω για λίγο.
Προσθέτω και το κορν φλάουρ που έχω λιώσει με 2 κ.σ νερό. Ανακατεύω.
Συνεχίζω ρίχνοντας το ζωμό και τα αυγά τα οποία έχω χτυπήσει πρώτα καλά. Χαμηλώνω τη φωτιά, ανακατεύω και αλατοπιπερώνω.
Ξεψαχνίζω το κοτόπουλο και το σερβίρω μαζί με τη σούπα
Θερμίδες ανα μερίδα: περίπου 390 Kcal
Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Διατροφικό σχόλιο
Η κοτόσουπα θεωρείται από παλιά μια παραδοσιακή συνταγή για κρυολογήματα, πονοκέφαλο και κάθε είδους πόνο. Ρίχνοντας μια ματιά στη σύνθεσή της θα δούμε ότι περιέχει σημαντικές ποσότητες μετάλλων αλλά και πρωτεϊνών, κυρίως μέσα από το κολλαγόνο.
Οι διάφορες ποικιλίες κοτόσουπας μέσα από αφυδατωμένες πρώτες ύλες, εμπεριέχουν μεγάλα ποσά αλατιού, γι αυτό όταν απαιτείται δίαιτα χαμηλή σε νάτριο καλό είναι να παρασκευάζουμε μόνοι μας τις κοτόσουπες, όπως για παράδειγμα στη συνταγή μας.
Η θερμότητα, το άρωμα και ίσως κάποια από τα συστατικά της, μπορεί να εξηγούν γιατί η κοτόσουπα μειώνει το ιξώδες (αυξάνει δηλαδή τη ρευστότητα) της ρινικής βλέννας περισσότερο από ότι η απλή κατανάλωση ζεστού ή κρύου νερού.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}