Με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής αναφερόταν στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών και παιδιών (trafficking) στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα και ζητούσε τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την πλευρά της Επιτροπής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στην απάντησή της η αρμόδια Επίτροπος κα Μάλμστρομ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ‘τα προβλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εμπορίας γυναικών και παιδιών είναι ιδιαίτερα σοβαρά σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης’.
‘Ο ΟΗΕ έχει υπολογίσει πως ο αριθμός όσων έχουν πέσει θύματα εμπορίας, προς ή και στο εσωτερικό της Ε.Ε. ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες, εκ των οποίων ποσοστό μεγαλύτερο του 80% αντιστοιχεί σε γυναίκες και παιδιά’.
Στη συνέχεια της απάντησής της αφού αναφέρεται στις δύο προτάσεις Οδηγιών της Κομισιόν του 2010, η μια σχετικά με την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας, και η δεύτερη σχετικά με την πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, που έχουν ως στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων σε επίπεδο Ε.Ε.
τονίζει την πρόθεση της Επιτροπής‘να συνεχίσει να αναπτύσσει και να βελτιώνει τα χρηματοδοτικά της όργανα για τη στήριξη των δράσεων κατά της εμπορίας ανθρώπων όπου αυτά είναι πιο απαραίτητα’.
Σε σχέση με τη χρήση του προγράμματος ΔΑΦΝΗ ΙΙΙ από ελληνικούς οργανισμούς η αρμόδια Επίτροπος πληροφορεί τον κο Χουντή ότι η Κομισιόν ‘έχει χρηματοδοτήσει 3 σχέδια, την ευθύνη των οποίων έχουν οργανισμοί από την Ελλάδα, και 19 έργα όπου τέτοιοι οργανισμοί ήταν εταίροι των έργων’.
Η συνολική χρηματοδότηση των 21 προγραμμάτων για το χρονικό διάστημα 2007-2008 ανέρχεται στα 6.340.610,25 ευρώ.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}