Το πρώτο βήμα για την προμήθεια των 10 εκατ. self test έγινε με την κατάθεση των προσφορών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εντός της ημέρας θα έχουμε και το αποτέλεσμα για το ποια εταιρεία  τον κέρδισε. Με μία διαφορά! Δεν θα είναι μία, λένε οι γνωρίζοντες, αλλά τέσσερις, ενώ ακούγεται έντονα και πέμπτο όνομα. Απομένει λοιπόν να επιβεβαιωθούν! Πάντως, από την Κυριακή ακούγεται εντόνως ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν θα κατέληγε σε έναν παίκτη, καθώς η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει ότι το όλο εγχείρημα δεν θα καταλήξει σε αποτυχία, ιδίως ενόψει του ανοίγματος του λιανεμπορίου. 

Ποιες προδιαγραφές θα κρίνουν τον ή τους νικητές

1) Η ποσότητα. Ακούγεται ότι καμία εταιρεία δεν αναφέρει στο φάκελό της για συνολικά 10 εκατ. τεμάχια. Υπάρχουν παίκτες που έχουν δηλώσει τμηματική παράδοση και όχι συνολική παράδοση της ποσότητας.

2) Η ταχύτητα. Από την αρχή, ακόμη και μεγάλοι παίκτες είχαν μιλήσει για ασφυκτικό χρονικό διάστημα ως 7/4

3) Η έγκριση ειδικής άδειας των προϊόντων από τον Ε.Ο.Φ

4) Η τιμή.Πηγές μιλούν ακόμη και για 1,99 προσφερόμενη τιμή (χωρίς ΦΠΑ) το τεμάχιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορά με βάση και την ανακοίνωση είναι 30 και συγκεκριμένα οι Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis, ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CAR-T θεραπείες στη Ρευματολογία - Κύτταρα "δολοφόνοι" και "ψαράδες"
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες
Εξαπατούν πολίτες στο όνομα του ΚΕΘΕΑ και του προβλήματος των ναρκωτικών