Ο εγκέφαλος του νέου φαρμάκου EXO-CD24 , καθηγητής Arber, είπε στους Times του Ισραήλ: «Το παρασκεύασμα εισπνέεται μία φορά την ημέρα για λίγα λεπτά, για πέντε ημέρες. Κατευθύνεται στην καρδιά της καταιγίδας - τους πνεύμονες - έτσι σε αντίθεση με άλλους τύπους που συγκρατούν επιλεκτικά μια συγκεκριμένη κυτοκίνη ή λειτουργούν ευρέως αλλά προκαλούν πολλές σοβαρές παρενέργειες, το EXO-CD24 χορηγείται τοπικά, λειτουργεί ευρέως και χωρίς παρενέργειες   

Εδώ και μερικές ημέρες είναι γνωστό ότι βρίσκεται στην Ελλάδα ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Nadir Arber, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη της κλινικής μελέτης του EXO-CD24  στα Νοσοκομεία "Αττικόν" και "Σωτηρία".

Η θεραπεία που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές της φάσης 1 και φαίνεται ότι βοήθησε πολλές μέτριες έως σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 να ανακάμψουν γρήγορα από την ασθένεια, ανέφερε το νοσοκομείο.

Το φάρμακο, που ονομάζεται EXO-CD24, καταπολεμά την ενδεχομένως θανατηφόρα υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος στην Covid, που πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλούς θανάτους.

Χρησιμοποιεί εξωσώματα - μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων - για να παραδώσει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες, την οποία ο καθηγητής Nadir Arber έχει περάσει δεκαετίες ερευνώντας. Το φάρμακο EXO-CD24 του Nadir Arber είχε χορηγηθεί σε 30 ασθενείς των οποίων οι καταστάσεις ήταν μέτριες ή χειρότερες και οι 30 ανέκαμψαν, από τους οποίους 29 εντός τριών έως πέντε ημέρες.

Πηγές:
newsletter.co.uk

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μητσοτάκης: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι ωφελούμενοι, στο πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού 
Πολύ υψηλός ο «θερμικός κίνδυνος» στην Αθήνα
Φωτοευαισθησία: Τύποι, συμπτώματα και αντιμετώπιση